Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Tijd voor de werknemer

Uw werknemer kan zich ook na het werk verder ontwikkelen. Zo kan hij of zij bijvoorbeeld Vlaams opleidingsverlof nemen. Hier leest u niet alleen alles over dat verlof, maar bijvoorbeeld ook over klein verlet, politiek verlof,…

Afhankelijk van uw paritair comité zijn afwijkingen mogelijk. Bekijk deze sectorale afwijkingen via Paritaire Comités.

Klein verlet

Op leuke momenten in het leven, zoals een huwelijk van een naaste, of een communie of lentefeest heeft uw werknemer recht op één of meerdere dagen betaalde afwezigheid. Maar ook voor droevige situaties zoals een overlijden kan uw werknemer recht hebben op zo’n afwezigheid. Hier leest u in welke situaties uw werknemers recht hebben op het zogenaamde klein verlet.

Verlof om dwingende redenen

Bij onvoorziene omstandigheden zoals een overstroming of een ziek kind, hebben werknemers recht op verlof om dwingende reden. Hier kunt u nagaan wanneer ze daarop recht hebben en of u die dagen moet betalen.

Onbetaald verlof

Werknemers hebben geen recht op onbetaald verlof. Maar wat als instemt met een vraag voor zo’n verlof? Wat zijn dan de gevolgen voor uw werknemer? Het antwoord op die vragen leest u hier.

Politiek verlof

Sommige werknemers nemen een politiek mandaat op. Afhankelijk van het mandaat hebben ze recht op politiek verlof. Hier ontdekt u op hoeveel dagen ze eventueel recht hebben en wie die betaalt.

Betaald educatief verlof terugbetalingen

Als uw werknemers een opleiding volgen, hebben ze soms recht op betaald educatief verlof of Vlaams opleidingsverlof. Als werkgever moet u het loon van uw werknemers betalen. U kunt dat evenwel (deels) recupereren. Hier vindt u de deadlines om de terugbetaling aan te vragen.

Betaald educatief verlof in Brussel

Als uw werknemers een opleiding volgen, hebben ze soms recht op betaald educatief verlof. Hier vindt u de regels voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Betaald educatief verlof in Wallonië (enkel in het Frans)

Als uw werknemers een opleiding volgen, hebben ze soms recht op betaald educatief verlof. Hier vindt u de regels voor Wallonië. Deze info is enkel in het Frans beschikbaar.

Vlaams opleidingsverlof

Als uw werknemers een opleiding volgen, hebben ze in Vlaanderen soms recht op Vlaams opleidingsverlof. Hier vindt u de regels die daarop van toepassing zijn.

Tijdskrediet met motief

Sommige werknemers zullen een tijdskrediet met motief kunnen opnemen. Maar welke motieven bestaan er? En hoe lang kunnen uw werknemers dat tijdskrediet opnemen? Hier leest u alles over het tijdskrediet met motief.