Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Loonbeleid optimaliseren

Verminder de sociale en fiscale druk op de lonen van uw personeel. U kunt dat doen op twee manieren: via fiscale en sociale steunmaatregelen.

Fiscale verminderingen (vrijstellingen doorstorting bedrijfsvoorheffing)

In bepaalde gevallen moet u slechts een deel van de ingehouden bedrijfsvoorheffing op het loon van uw werknemers doorstorten aan de fiscus. Het andere deel mag u bijhouden. Dit is het principe van de fiscale vrijstellingen van doorstorting van bedrijfsvoorheffing. Natuurlijk zijn er aan deze vrijstellingen voorwaarden en formaliteiten verbonden.

Alles over Fiscale verminderingen (vrijstellingen doorstorting bedrijfsvoorheffing)

RSZ-kortingen van toepassing in alle gewesten

Om beter te kunnen nagaan op welke tewerkstellingsmaatregelen u kunt rekenen bij het aanwerven van een werknemer, geven wij u een overzicht van de belangrijkste RSZ-kortingen die in alle gewesten van toepassing zijn.

Alles over RSZ-kortingen van toepassing in alle gewesten

Vlaamse steunmaatregelen

Het Vlaams Gewest biedt een aantal RSZ-kortingen aan, waardoor u minder werkgeversbijdragen hoeft te betalen. Bovendien zijn er twee regelingen die het mogelijk maken een aanwervingspremie te ontvangen.

Alles over Vlaamse steunmaatregelen

Brusselse steunmaatregelen

Het Brussels Gewest biedt een aantal RSZ-kortingen aan, waardoor u minder werkgeversbijdragen hoeft te betalen. Met de ‘Activa Brussels’-regeling betaalt u minder nettoloon.

Alles over Brusselse steunmaatregelen

Vergelijk de steunmaatregelen per gewest

Vraagt u zich af hoe u te weten komt welke steun u moet aanvragen? En zou u een overzicht willen van de steunmaatregelen per gewest? Raadpleeg onze intergewestelijke tabel!

Alles over Vergelijk de steunmaatregelen per gewest