Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Sociaal overleg

Uw werknemers worden vertegenwoordigd door de vakbonden. Wat is hun rol in uw onderneming? Moet u altijd sociale verkiezingen organiseren? En hoe werkt een ondernemingsraad, CPBW of syndicale afvaardiging?

Ondernemingsraad

U heeft sociale verkiezingen gehouden in uw onderneming en u heeft een ondernemingsraad. Welke info moet u aan die raad meedelen? En wat zijn de taken en de plichten van de raad? Dat leest u hier.

Alles over Ondernemingsraad

Vakbondsafvaardiging

Moet u een vakbondsafvaardiging oprichten in uw onderneming? Of heeft u al een afvaardiging en wilt u weten welke rechten en plichten zowel u als de afvaardiging hebben? Hier vindt u de antwoorden op uw vragen.

Alles over Vakbondsafvaardiging

Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk (CPBW)

U heeft sociale verkiezingen gehouden in uw bedrijf en u heeft een Comité voor Preventie en Bescherming op het werk (CPBW). Welke info moet u aan het comité meedelen? En wat zijn de taken en de plichten van het comité?

Alles over Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk (CPBW)

Paritaire comités (PC's) en subcomités

Op basis van de activiteiten van uw onderneming wordt u ingedeeld in een bepaald paritair comité (PC) of sub-PC. In uw comité worden de minimumlonen en de arbeidsduur in uw sector vastgelegd. Ontdek hier hoe een paritair comité is samengesteld en wat er moet gebeuren als er een ander PC bevoegd zou worden voor uw onderneming.

Alles over Paritaire comités (PC's) en subcomités

Collectieve arbeidsovereenkomsten (cao’s)

Er bestaan verschillende soorten cao’s. Zo zijn er nationale, sectorale en ondernemings-cao. Hier ontdekt u wie ze afsluit en wanneer ze op u van toepassing zijn.

Alles over Collectieve arbeidsovereenkomsten (cao’s)

Staking

Ontdek uw rechten en plichten bij een staking. Moeten uw werknemers de staking vooraf aankondigen? En kunt u de stakende werknemers vervangen door uitzendkrachten?

Alles over Staking