Login
Service Contact Lex4You
Login

Werkzaam in de dienstensector?

Vind een oplossing voor al je HR-uitdagingen

Je bent als bedrijf actief in de dienstensector. Dat betekent dat je andere organisaties of particulieren zo goed mogelijk bijstaat. Waarom voor jezelf minder verwachten? Zoek een partner voor je personeelsadministratie met bruikbare HR-oplossingen en handige tools die je sector en bedrijf door en door kent. Bij ons vind je een oplossing voor al je HR-uitdagingen.

Krijg oplossingen op maat

Personeelsbeheer & aanwerving

De (juiste) werknemers vinden en behouden, is één van de grote HR-uitdagingen voor bedrijven in de dienstensector. Maak met onze hulp en tools speerpunten van je retentiemanagement en aanwervingsbeleid en stuw je bedrijf vooruit. 

Of leg eerst een stevige basis correcte HR-administratie, bijvoorbeeld dankzij onze update over veranderingen in de wetgeving. 

Enkele voorbeelden van hoe we je bijstaan:

  • Hoeveel uur mag iemand per week werken? De standaard-arbeidsduur in de dienstensector is 38 uur per week. Maar het is mogelijk om dat te verhogen naar 40 uur per week in ruil voor 12 betaalde compensatiedagen per jaar. 
  • Of zijn je werknemers geïnteresseerd in een werkweek van 4 dagen? De arbeidsdeal van eind 2022 laat voltijdse medewerkers toe om hun arbeidstijd spreiden over 4 dagen. Dat betekent 9,5 uur per dag (of 10 uur in een 40-uren week).
  • Maar ook, hoe zorg je voor waterdichte arbeidsovereenkomsten en vlotte Dimona-aangiftes?

Bovenop zo’n sterk HR-beleid, heb je heel wat andere mogelijkheden in de War for Talent. Om succes te hebben in deze strijd om talent, zorg je voor:

Bovendien is inzetten op interne mobiliteit een cruciale factor om het talent van je medewerkers te houden. Interne doorgroeimogelijkheden en opleidingen dragen ook sterk bij aan de motivatie van je personeel. Hoe ga je te werk?

Tip: Heel wat opleidingen van Securex komen in aanmerking voor subsidies.

En om je volledige personeelsbeheer efficiënt te regelen, kies je de juiste (kennis)partner en de juiste tools. Denk aan tools zoals:

  • Officient voor het globale beheer van je HR, inclusief de gebruiksvriendelijke ‘employee self service’-app. In de app vragen en regelen je werknemers zelf hun verlof.
  • En nog heel wat andere HR-software zoals poweHR reporting, Shyfter en Visio 360 voor loonbenchmarks, flexibel verlonen, onkostenbeheer, rapportering, budgettering en integratie met de boekhouding.

Tot slot krijg je als kennispartner bij ons advies op maat, of je nu interesse hebt in internationale tewerkstelling, flexibel personeel wil inzetten via payrolling met be.lance of vragen hebt omtrent fiscaliteit. Denk aan aanpassingen in de bedrijfsvoorheffing, de wetgeving rond loonfiscaliteit of dienstverlening in het buitenland.

Verloning

Naast retentie en aanwerving zijn de stijgende loonkosten een andere belangrijke uitdaging voor leveranciers van diensten. Je klanten voelen waarschijnlijk de druk op hun omzet en willen een deel hiervan graag naar jou doorschuiven, waardoor ook jouw omzet slinkt. 

Om deze uitdaging het hoofd te bieden, heb je een geoptimaliseerd loonbeleid nodig. Motiveer je werknemers met aantrekkelijke voordelen aan fiscaal-vriendelijke voorwaarden. 

Ontdek al je opties op vlak van loonkosten en verloning:

Met Mbrella creëer je trouwens makkelijk een gepersonaliseerd mobiliteitsplan voor elke werknemer, gekoppeld aan je loonbeheer, inclusief mobility-app én mobility betaalkaart voor je medewerkers.

Modeldocumenten over mobiliteit

Een correct kader dankzij gebruiksklare modeldocumenten van onze juridische experts. 

Welzijn in de dienstensector

Welzijn op het werk is één van de pilaren van een allround HR-beleid. In elke sector, maar zeker ook onder dienstverleners met veel bedienden en beeldschermwerkers. Gezonde werknemers die goed in hun vel zitten, zijn productiever en minder vaak afwezig. Laat je helpen door je EDPBW om een welzijnsbeleid op maat uit te werken:

En dat beleid uitstippelen hoef je niet alleen te doen. Voor al je HR- en welzijnsuitdagingen vind je bij Securex de gepaste ondersteuning:

Bekijk onze toolkit over absenteïsme

Pak met succes absenteïsme aan op via dit handige bouwpakket op maat van kmo’s.

Verzekeringen & pensioen

Een ideaal loonbeleid omvat niet alleen extralegale voordelen, je bezorgt je werknemers ook extra geruststelling en vertrouwen dankzij interessante (vormen van) verzekering. Denk aan:

Tip: Heb je al eens overwogen om de arbeidsongevallenverzekering aan te vullen met een extra dekking voor lonen boven het barema of voor privéongevallen?

Bovendien voorziet de regering bijkomende regelingen en voorwaarden voor specifieke groepen. Bij Securex blijf je altijd op de hoogte zodat je geen kansen laat liggen. Bijvoorbeeld:

360°-service

Als bedrijf in de dienstensector wil je vooral een uitstekende service net zoals jij je klanten goed bedient. Daarom zorgen we voor een 360°-service voor je organisatie.

Wist je trouwens dat er bij Securex staan 74 echte collega’s tussen 8-18u voor je klaar staan? Zo heb je voor 80% van je vragen binnen 5 minuten een antwoord. Geen eindeloze wachtmuziekjes of 53 keer jezelf herhalen. Gewoon antwoorden.

Doe je voordeel dankzij onze ervaring in de dienstensector. Graag bewijs? Vraag het aan tevreden klanten zoals Buyway, iKanbi, easi, beologic, Anabiotec, … 

Geniet van een topservice bij Securex

Op maat van dienstverlenende bedrijven zoals jij

Dit zou je ook kunnen interesseren: