Login
Service Contact Lex4You
Login

Onze oplossingen voor de dienstensector

De dienstensector wordt geconfronteerd met talloze uitdagingen. Zo stijgen de loonkosten en wordt het moeilijker om personeel aan te werven en te behouden. Daarnaast is welzijn op het werk in een hybride context een complex gegeven. Dit zijn maar enkele van alle obstakels waar we tegen botsen. Een volledig HR-beheer op maat is nodig, vertrouw hiervoor op Securex als partner.

Krijg oplossingen op maat

Securex, een allround partner aan je zijde 

Securex is een echte allround HR-partner voor de dienstensector. We vervullen de rol van sociaal secretariaat en Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk (EDPBW). Wat betekent dat voor jou? Eén enkel aanspreekpunt voor al je HR-vragen. Onze gespecialiseerde services zijn zo georganiseerd dat je snel een antwoord krijgt op specifieke vragen voor jouw sector. Van een efficiënt HR-beheer met kostenoptimalisering tot vragen over welzijn en duurzame mobiliteit, alle specifieke onderwerpen voor de dienstensector komen aan bod. 

Quiz: Legt jouw sociaal secretariaat de lat hoog genoeg?

Beantwoord enkele vragen om te achterhalen of je sociaal secretariaat voldoet aan de huidige behoeften van je onderneming. 

Valt je onderneming onder een van de paritaire comités van de dienstensector en aanverwante sectoren (PC 200, 226, 336 of 341)? Dan kan je met al je HR-vragen terecht bij een Securex-expert. 

Neem contact op met Securex

Hoe pak je de stijgende loonkosten aan? 

Als gevolg van opeenvolgende crisissen en inflatie zijn de loonkosten aanzienlijk gestegen. Om deze stijgingen wat te bufferen bieden we een pakket van kostenverlagende maatregelen, premies en flexibele verloningsmodellen aan. Als werkgever kan je zo je kosten verlagen en optimaliseren. En je medewerkers, die krijgen dan weer een hoger nettoloon. Bovendien heb je een extra argument om nieuw talent aan te trekken! 

Als onderneming actief in de dienstensector beschik je over diverse opties. Vertrouw op Securex om deze in te voeren: 

 • Een bonusplan cao 90, een alternatieve en collectieve verloning die in het voordeel speelt van elke medewerker. 
 • Warrants, een financieel instrument om je medewerkers een motiverende bonus toe te kennen dat ook jou ten goede komt. 
 • Een cafetariaplan, voor meer flexibele verloning. Je medewerkers krijgen een hoger nettoloon en als werkgever verhoog jij je aantrekkingskracht en verlaag je je personeelskosten: een win-win! 
 • Oplossingen voor auteursrechten, een voordelige vorm van verloning als je medewerkers een origineel werk creëren. 
 • Een gepersonaliseerde screening om alle mogelijkheden voor een optimaal loonbeheer in kaart te brengen. 

Securex garandeert je ook:

 • Een automatische aanpassing van de barema’s
 • Uitgebreide HR-verslagen om je loonkosten op te volgen. 
 • Een voortdurende follow-up van de premies, kortingen en subsidies, en de administratieve verwerking ervan. 
 • Een loonbenchmark aangepast aan jouw sector zodat je je optimaal kan positioneren ten opzichte van de concurrentie. 

Een efficiënt HR-beheer invoeren, hoe doe je dat? 

Tools aangepast aan jouw context 

Voor ondernemingen actief in de dienstensector brengt elke dag wel iets nieuws: hybride werken, flexibele uurroosters,... Je moet je weten aan te passen. Securex gaat samen met jou op zoek naar de beste oplossing voor jouw onderneming.

We werken onder meer met software die je naadloos aanpast aan jouw dagelijkse realiteit:

 • Officient: dit globale HR-platform maakt je het leven makkelijker door je volledige loonadministratie te centraliseren. Via deze tool kan je ook snel communiceren met je medewerkers. De app Employee Self Service van Officient geeft je medewerkers meer autonomie, want ze kunnen hun gegevens eenvoudig beheren, documenten raadplegen, verlof aanvragen, hun onkosten laten goedkeuren enzovoort. 
 • Voor tijdsregistratie en toegangscontrole beschikken we over de tools GPS of Syntegro die beide volledig geïntegreerd zijn in ons loonverwerkingssysteem. Jij hoeft helemaal niets te doen: de gegevens van deze tools worden automatisch naar ons gestuurd! 
 • Shyfter is een software om uurroosters te plannen en te beheren, de ideale oplossing voor tal van ondernemingen in de dienstensector. Met de intuïtieve interface beheer je de planning van je medewerkers en registreer je hun arbeidstijd in enkele klikken. Wat nog? Met Shyfter beheer je de verlofdagen, afwezigheden, overuren en Dimona-aangiften van je medewerkers, en zelfs hun arbeidsovereenkomsten. Bovendien ben je altijd verbonden met Securex.

Je vindt alle beheers- en planningssoftware van onze partners op ons platform.

Tijdelijke of permanente HR-ondersteuning nodig? 

Is een medewerker van je HR-team langere tijd afwezig of is je HR-afdeling gewoon overstelpt met werk? Dan is outsourcing dé oplossing. Doe beroep op een HR-expert voor een periode of project naar keuze. 

Door je human resources te outsourcen kan jij je kosten drukken en je weer volledig focussen op je kernactiviteiten. Securex biedt HR-outsourcing oplossingen op maat: zo kan je een expert inschakelen voor enkele maanden of je HR-beheer volledig uitbesteden zodat jij je nergens meer zorgen over hoeft te maken.

Waarom je HR-beheer outsourcen?

Loonreporting en -benchmark: wat houdt dat in? 

Onze HR-reportingtool geeft een overzicht van de gegevens en het loon van elke medewerker met een loonberekening (en bruto/netto-vergelijking), een overzicht van de afwezigheden enzovoort. 

Wil je met een loonbenchmark bepalen waar je staat ten opzichte van de concurrentie? In samenwerking met onze partner Berenschot reiken we je een antwoord aan op al je vragen over verloning: welk loon stel ik voor aan een nieuwe kandidaat? Sluit mijn loonbeleid nog altijd aan bij de markt en mijn activiteitensector? 

Hoe personeel aantrekken en binden? 

De lijst met vacatures in de dienstensector is erg lang en er zijn niet altijd genoeg kandidaten om alle posities in te vullen. Personeelsverloop is een belangrijk gegeven en dat vraagt om efficiënte employer branding. We helpen je op weg met een korte online opleiding waarin je leert hoe je een (nog) aantrekkelijkere werkgever wordt

Om je werknemers te behouden heb je nood aan een HR-beleid dat het juiste evenwicht vindt tussen een competitief loon, competente leiders en welzijnsmaatregelen.

Om talenten te binden, moet je hen soms ook ... in beweging houden. Schenk dus voldoende aandacht aan interne mobiliteit binnen je onderneming. Dit wordt al eens over het hoofd gezien als manier om medewerkers te behouden, maar toch biedt dit tal van voordelen: Securex geeft je advies. 

Een goed onderbouwd welzijnsbeleid is een enorme troef voor elke onderneming. Logisch. Een medewerker die zich goed voelt, is meer gemotiveerd en wil blijven. Wil je het welzijn van je medewerkers verbeteren? Vertrouw dan op de multidisciplinaire aanpak (psychosociaal aspect, vitaliteit, fysieke gezondheid ...). 

Om je medewerkers te behouden, moet je hen ook goed beschermen. Het aanbod Verzekeringen van Securex in de dienstensector is dan ook erg uitgebreid. Naast de verplichte arbeidsongevallenverzekering biedt de aanvullende arbeidsongevallenverzekering van Securex een polis die gewaardeerd wordt door de medewerkers. De vergoeding ligt immers boven de maximale verplichte dekking. Met deze aanvullende verzekering rekenen ze op een extra inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Als werkgever bied jij een nog competitiever loonpakket. 

Hoe toezien op het welzijn van je teams en absenteïsme voorkomen? 

Een veilige werkomgeving met een goede sfeer helpt om medewerkers gemotiveerd te houden. Wat wij je kunnen bieden: 

 • Een medische check-up, zo kunnen je medewerkers hun gezondheidstoestand opvolgen en gezonder leven via tips en aanbevelingen. 
 • Advies voor een betere ergonomie om de werkhouding te verbeteren en rug-, nek- en andere pijn tegen te gaan. 
 • De ‘Burn-Out Assessment Tool’, een wetenschappelijk onderbouwde tool om het risico van burn-out en uitputting op te sporen. 

Securex reikt ook concrete oplossingen aan voor een optimale preventie en correcte opvolging van het absenteïsme.

Hoe stel je een duurzaam mobiliteitsplan op?

Een goed uitgewerkt duurzaam mobiliteitsplan is een cruciaal element van elk evenwichtig HR-beleid. We bieden een ruime waaier van mobiliteitsoplossingen aan: 

 • Fiets met loonruil 
 • Wagen met loonruil 
 • Overschakeling op een elektrisch wagenpark 
 • Mobiliteitsbeleid 
 • Beleid rond laadpalen 
 • Mobiliteitsbudget met individuele opties 
 • Nationaal netwerk van erkende leasebedrijven van elektrische fietsen 

En uiteraard, alle nodige adviezen en documenten! 

Wat Securex extra interessant maakt, is ons gespecialiseerde en innovatieve administratieve beheerplatform Mbrella. Een app met daaraan verbonden een ‘mobiliteitsbetaalkaart’ voor je medewerkers. Zo kan je een gepersonaliseerd mobiliteitsplan opstellen voor elke medewerker en alle mobiliteitsopties aangeven en eenvoudig opvolgen. Bij de loonberekening wordt rekening gehouden met alle keuzes die worden gemaakt in Mbrella. 

Waarom kiezen voor Securex? 

Met grondige expertise en veelzijdige benadering in HR-beheer is Securex de meest complete oplossing. Zeker als je wil rekenen op één gespecialiseerde partner (met één telefoonnummer) voor al je HR-vragen. Onze garantie voor een efficiënte en persoonlijke service, zoals jij die ook aan jouw klanten aanbiedt. 

Bedrijven in jouw sector vertrouwen ons

Buy Way, iKanbi, EASI, Anabiotec, Beologic en vele andere

Gerelateerde artikelen