Login
Service Contact Lex4You
Login

Wat doet een ondernemingsloket voor zelfstandigen?

Ontdek wat een ondernemingsloket zoals Securex voor zelfstandigen doet

U wilt starten als zelfstandige? Dan passeert u best bij het ondernemingsloket van Securex. Naast het in orde brengen van uw registratie in de Kruispuntbank van Ondernemingen, kunt u ook bij ons terecht voor met al uw vragen en staan we u met raad en daad doorheen uw opstart bij.

Start als zelfstandige

Wat is een ondernemingsloket?

Een ondernemingsloket is een instantie die in België openbare diensten verricht voor ondernemingen. De meest gekende dienstverlening is het inschrijven van een nieuwe onderneming in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO), maar daarnaast regelt het loket ook uw aanvraag voor een btw-nummer en kunt u er terecht om bedrijfsgegevens in de KBO aan te passen.


Wat is de Kruispuntbank van Ondernemingen?

De Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) is een databank waarin de FOD Economie alle basisgegevens van ondernemingen en hun vestigingseenheden verzamelt. Zo kunnen de overheid, maar ook andere bedrijven en organisaties uw zaak identificeren.

Lees meer over de KBO

Waarom een beroep doen op een ondernemingsloket?

Voor de oprichting van ondernemingsloketten zoals Securex was u als zelfstandige zelf verantwoordelijk om alle administratieve formaliteiten in orde brengen. En dat kostte vaak heel wat tijd en moeite. Vandaag kunt u gelukkig heel makkelijk uw zaak online oprichten of boekt u een afspraak bij het lokale ondernemingsloket van Securex en dan doen we het samen.


Wat regelt een ondernemingsloket allemaal voor u?

Een ondernemingsloket helpt u ondernemen. 

We...

  • Gaan na of u geschikt bent om een eigen zaak te starten.
  • Registreren u in de KBO en bezorgen u een ondernemingsnummer.
  • Ondersteunen u in een heleboel  administratieve formaliteiten, zoals het activeren van een btw-nummer - indien gewenst - of het regelen van vergunningen, denk bijvoorbeeld aan het FAVV of SABAM.

Tip: Ga met de starter packs van Securex een vlotte opstart tegemoet. Alle cruciale elementen voor een zorgeloze start eenvoudig gecombineerd in één pakket.


Kiezen voor het ondernemingsloket van Securex

Een goed ondernemingsloket doet echter meer voor u. Daarom kunt u bij het ondernemingsloket van Securex ook terecht voor:

  • Al uw vragen over uw (toekomstig) statuut als zelfstandige
  • Uw aansluiting bij een sociaal verzekeringsfonds en/of een sociaal secretariaat
  • Hulp bij het opstellen van dossiers van subsidieaanvragen
  • Opleidingen en klankbord om beter te ondernemen
  • Advies over verzekeringen voor een risicoloos leven als zelfstandige

Bij Securex beschikken we over heel wat opstart-ervaring: jaarlijks sluiten 12.000 zelfstandigen zich bij ons aan. Ontdek zelf hoe vlot, veilig en digitaal dat verloopt.

Maak een afspraak
Is alles klaar om uw droom te realiseren?

Maak je droom eindelijk waar

Ondernemer worden
Dit zou u ook kunnen interesseren: