Menu
Alternatief verlonen: meer motivatie, minder kosten

Het cafetariaplan

Extralegale voordelen à la carte

Met een cafetariaplan kunt u uw medewerkers een flexibel loonpakket aanbieden zonder impact op uw budget. Het is een win-winsituatie: u bevordert het personeelsbehoud in uw bedrijf en geeft uw werknemers persoonlijke extralegale voordelen naargelang hun behoeften.

Contacteer ons!
Het cafetariaplan
Waarom een cafetariaplan uitwerken met Securex?
Uw voordelen
  • U blijft binnen uw budget
  • U bent competitief op vlak van verloning
  • U bevordert het behoud en de motivatie van uw medewerkers
  • U beschikt over een doeltreffende tool om uw cafetariaplan te beheren
De voordelen voor uw medewerkers
  • Ze profiteren van een flexibele verloning
  • Ze kiezen hun persoonlijke extralegale voordelen
  • Ze kunnen elk jaar voor andere voordelen kiezen
  • Ze stijgen in koopkracht
Het principe
Wat is een cafetariaplan?

Met een cafetariaplan kunt u een budget toewijzen aan uw medewerkers om hun à-la-carteverloning op te stellen. Zo kunnen ze zelf hun extralegale voordelen kiezen voor een bepaalde periode en ze elk jaar aanpassen naargelang hun behoeften.

Onze aanpak
Hoe een cafetariaplan invoeren?

Een cafetariaplan wordt georganiseerd in vijf fases:

Onze tool
Hoe uw cafetariaplan beheren?

Met onze beheertool kunt u uw cafetariaplan opvolgen. Via de tool kiezen uw medewerkers immers hun voordelen.

Hij beschikt over twee grote troeven:

  • Hij detailleert de extralegale voordelen en de mogelijkheden van alternatieve verloning van uw medewerkers (nettoloon, extra vakantie, pensioensparen…) en helpt hen een keuze te maken, binnen hun budget. Aangezien de behoeften van werknemers elk jaar kunnen evolueren, laat het cafetariaplan toe dat ze hun voordelen van om het even welke aard jaarlijks aanpassen.
  • Hij beperkt de administratieve last voor uw HR-medewerkers. En biedt rapportagemogelijkheden, zoals het exporteren van de gekozen voordelen.

Wilt u er meer over te weten komen? Ontdek in deze video hoe u uw cafetariaplan beheert.

FAQ
FAQ over het cafetariaplan
1. Doet het cafetariaplan de administratieve last van mijn medewerkers toenemen?

Nee, wij vergezellen uw medewerkers van A tot Z. Wij bekommeren ons over alles. Wij zorgen voor een perfecte communicatie, opdat alles duidelijk is voor uw werknemers. De tool automatiseert de keuzes en contracten. We kunnen de voordelen ook zelf behandelen. Kortom, onze experten geven u raad en praktische ondersteuning om uw werklast maximaal te reduceren.

Ontdek onze aanpak op het vlak van het cafetariaplan in het detail.

2. Hoeveel extralegale voordelen zijn er toegestaan door de Belgische wetgeving?

De Belgische overheid staat een dertigtal voordelen toe, van diverse verzekeringen tot mobiliteitsbudgetten en smartphones. In het algemeen komt uw keuze neer op 5 à 7 voordelen om een aantrekkelijk pakket aan extralegale voordelen aan te bieden zonder de taken van HR te bemoeilijken.

3. Is het uitsluitend bedoeld voor grote ondernemingen? Hebben KMO’s er ook recht op?

Cafetariaplannen worden traditioneel toegepast in grote ondernemingen, waar bepaalde plannen voor “à-la-carteverloning” al bestaan sinds de jaren ‘70. Ze zijn echter evenzeer geschikt voor grote ondernemingen als voor KMO’s met minder dan tien werknemers.

De enige voorwaarde? Beschikken over een verloningsbeleid dat de implementatie van het cafetariaplan des te meer ten goede komt.

Ontdek hier alle mogelijkheden om uw loonkosten te optimaliseren.

4. Securex beheert onze loonadministratie niet. Kan onze onderneming toch een beroep doen op Securex om een  in te voeren?

Het cafetariaplan dat we invoeren, kan geïntegreerd worden in om het even welk softwarepakket voor loonbeheer.

Ontdek hoe u in vijf fases een cafetariaplan invoert of contacteer ons.

Wij hebben de samenwerking met Securex rondom dit project als zeer professioneel en aangenaam ervaren. Zonder jullie waren we nooit zo vlot tot een geslaagde implementatie van het cafetariaplan gekomen. Voor zij die nog zouden twijfelen om met Securex een cafetariaplan op te starten: niet denken maar doen! Johan De Vlieger CEO – Bostoen
Wilt u een cafetariaplan invoeren in uw bedrijf? Contacteer ons Of volg onze opleiding "Cafetariaplan"
Dit zou u ook kunnen interesseren :
Beloon uw medewerkers met warrants

Een warrant is een financieel instrument dat u toelaat om op een gunstige manier individuele medewerkers te belonen. Maar er zijn nog meer voordelen voor u en voor uw medewerker.

Meer info
Voer een voordelig loonbonus in

U wilt uw medewerkers belonen voor hun inspanningen en meteen ook stimuleren om resultaten te behalen? Met het loonbonus (cao 90) koppelt u een mooie toeslag voor uw personeel aan een interessant doel. Het grote voordeel: die toeslag kost u 33% minder dan een traditionele loonbonus.

Meer info
Benut de vrijstelling van bedrijfsvoorheffing voor R&D

Wist u dat investeren in innovatie fiscaal aantrekkelijk kan zijn? Sommige R&D projecten geven u het recht op een gedeeltelijke vrijstelling van de bedrijfsvoorheffing? Doe beroep op de vrijstelling dankzij Securex.

Meer info