Menu
Werkgevers

Zet in op duurzame mobiliteit binnen uw organisatie

Er zijn meer opties dan alleen een bedrijfswagen

Jaar na jaar worden de files langer en ook telewerken wordt steeds belangrijker. Dat zorgt ervoor dat een bedrijfswagen niet altijd de beste oplossing is voor de verplaatsingen van uw werknemers. Nadenken over duurzame of zachte mobiliteit is daarom meer dan ooit de moeite. En er zijn ondertussen al heel wat interessante en voordelige opties.

Werk uw beleid uit met onze experts

Waarom kiezen voor duurzame mobiliteit?

  • Uw personeel heeft nood aan praktische en duurzame alternatieven voor de wagen, of wil zelf kunnen kiezen
  • Een interessant mobiliteitsbeleid is goed voor uw werkgeversimago en helpt goede kandidaten aantrekken
  • U investeert in het welzijn van uw personeel, wat resulteert in meer gemotiveerde en productievere medewerkers
Oplossingen voor een duurzame en toekomstgerichte mobiliteit binnen uw organisatie

Werken aan een duurzaam of zacht mobiliteitsbeleid voor uw organisatie is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wat zijn de pijlers van een doordacht mobiliteitsplan? Moet ik de auto dan helemaal laten vallen? Ontdek welke opties u allemaal heeft, en neen, een bedrijfswagen heeft ook in de mobiliteit van morgen een plaats.
Bedrijfswagen

(Groene) bedrijfswagen

De bedrijfswagen blijft een populaire optie binnen een modern mobiliteitsbeleid en ook als vorm van extralegale verloning. Ontdek uw opties als werkgever, hoe het voordeel van alle aard werkt en waarom elektrische auto’s interessant zijn.

  Bedrijfswagen aanbieden
Fiets

Bedrijfsfiets of fietslease

Fietsen is een gezond alternatief voor files en met een elektrische fiets ook interessant voor langere afstanden. Ontdek de voordelen van een fietslease of -aankoop en hoe u daarmee aan de slag gaat.

  Kom alles te weten over bedrijfsfietsen
Mobiliteitsbudget

Alles over het mobiliteitsbudget

Met het mobiliteitsbudget ruilen uw medewerkers hun bedrijfswagen in voor
een meer zuinige auto en/of andere mobiliteitsoplossingen. Het is dan ook een heel interessant middel om uw bedrijf richting meer duurzame mobiliteit te sturen. En ondertussen zijn er heel wat opties mogelijk.
 
Mogelijkheden van een mobiliteitsbudget
Cafetariaplan

Het cafetariaplan: laat medewerkers zelf kiezen

U kan mobiliteitsoplossingen zoals een bedrijfsfiets voordelig aanbieden via een cafetariaplan. Ontdek wat zo’n cafetariaplan inhoudt, hoe het werkt en wat de voordelen zijn.

  Voordelen van een cafetariaplan
Ebook
Webinar

Neem deel aan het gratis webinar over mobiliteit

Mobiliteit komt steeds vaker in het nieuws en dat is niet alleen omdat er files op de weg zijn. De vraag naar betere en meer duurzame mobiliteitsoplossingen komt nu zowel van werkgevers als werknemers. In dit gratis webinar leert u hoe u makkelijk een mobiliteitsbeleid invoert.

  Reserveer een plaats
Mobiliteitsplan opstellen

Hoe een mobiliteitsplan opstellen?

Wat zijn de verschillende stappen in het opstellen van een mobiliteitsplan? Dit is hoe we te werk gaan.
  • Vaak start het met een concrete vraag of uitdaging eigen aan uw bedrijf
  • Aan de hand van een workshop of een vragenlijst ontdekken we wat uw specifieke behoefte en budget is
  • Vervolgens adviseren en begeleiden we u van A tot Z bij het implementeren van het mobiliteitsplan dat afgestemd is op uw persoonlijke behoefte
  • Tenslotte kunt u gratis uw mobiliteitsplan implementeren in Mbrella, een HR-tool voor flexibele mobiliteit. Via Mbrella kunt u in slechts enkele klikken mobiliteitsplannen met meer dan honderd opties opstellen. Het gebruik van Mbrella is gratis tot 250 werknemers en volledig geïntegreerd met de loonsverwerking van Securex. Minder werk voor u, meer vrijheid voor uw werknemers.
Ontdek de mobiliteitstool Mbrella
Samen stellen we een duurzaam en toekomstgericht mobiliteitsbeleid op Krijg advies van onze experts
Dit zou u ook kunnen interesseren:
Bedrijfswagens of loon: zo kiest u

Bedrijfswagens zijn populair bij werkgevers en werknemers, maar liggen wel onder vuur. Hoe beslist u of u een bedrijfswagen aanbiedt als deel van het loonpakket? En welk type wagen? U vindt hier de voor- en nadelen van een bedrijfswagen op een rij én enkele andere mogelijkheden voor de mobiliteit van uw werknemers.

Lees er alles over
Bedrijfsfiets voor werkgevers: fietslease, fietsvergoeding & meer

Bedrijfswagens leasen werkgevers vaak, maar wist u dat uw werknemers ook een bedrijfsfiets kunnen leasen? Werkgevers bieden steeds vaker naast het bestaande verloningspakket ook bedrijfsfietsen aan. Ook werknemers zijn vragende partij. Zo vermijden ze file, bewegen ze meer en verplaatsen ze zich duurzamer. Hier ontdekt u alle mogelijkheden van bedrijfsfietsen.

Ontdek de voordelen en formules
Mobiliteitsbudget: wat is het en hoe berekent u het?

Als onderdeel van de aanpak om het Belgische verkeer duurzamer te maken, voerde de overheid het mobiliteitsbudget in. In het kort: het mobiliteitsbudget laat werknemers toe om een bedrijfswagen in te ruilen voor een milieuvriendelijke optie, zoals een meer ecologische wagen en/of (een pakket van) alternatieve vervoersoplossingen. Hier ontdekt u er alles over.

Leer er meer over