Login
Service Contact Lex4You
Login

Bouw aan je HR

​Leg een stevige basis voor al je HR-noden

Als bedrijf in de bouwsector sta je voor heel wat uitdagingen op HR-vlak: van knelpuntberoepen tot een heel complexe wetgeving op sociaal-juridisch vlak. Zoek een partner die samen met jou een duidelijke blauwdruk tekent voor al je personeelsadministratie, inclusief handige tools. Bij Securex geniet je 360° ondersteuning. Ontdek het zelf.  

Krijg antwoorden op maat

Personeelsbeheer & aanwerving

Laten we er geen doekjes om winden, de krapte op de arbeidsmarkt voel je als bouwbedrijf. Daarom is het belangrijk om een zorgvuldig én interessant HR-beleid te voeren. Zo maak je toch het verschil met concurrenten tijdens het aanwerven, opleiden en motiveren van personeel.

Personeelsbeheer in de bouwsector is complex, maar met de juiste plannen en tools zoals Officient leg je toch een stevig fundament. Om te beginnen, zorg dat je helemaal in orde bent op vlak van contracten – maar geen nood, we staan je op iedere stap van de weg bij.

We helpen je graag met de volgende zaken:

Opgelet: wist je dat je hoofdelijk aansprakelijk kan zijn voor sociale schulden van onderaannemers? Als je onderaannemer sociale schulden aan de RSZ heeft op het ogenblik dat je een overeenkomst sluit of een factuur betaalt, kunnen die schulden ook op jou verhaald worden. Kies daarom slim aan wie je werk uitbesteedt in onderaanneming of download onze gratis checklist.

Tip: wil je tot 7,5 overuren per week goedkoper uitbetalen? Bestel het pakket ‘Overuren KB 213’ en krijg alles wat je nodig hebt om dit stelsel eenvoudig in te voeren.

Tot slot, heb je nood aan een globale track & trace oplossing voor het efficiënt beheren en verwerken van werktijd, materialen en voertuigen op maat van een bouwonderneming? Via Securex krijg je ook toegang tot de tool GeoDynamics Track & Trace.

Overuren goedkoper uitbetalen?

Maak goedkoop en makkelijk gebruik van overuren in de bouw

Verloning in de bouwsector

De stijgende loonkosten zijn voor ieder bouwbedrijf een tweede grote uitdaging. Daarvoor heb je een geoptimaliseerd loonbeleid nodig. Motiveer je werknemers met aantrekkelijke voordelen aan fiscaal-vriendelijke voorwaarden.

Ontdek al je opties op vlak van loonkosten en verloning, inclusief vlekkeloze ondersteuning door Securex: 

Ook op vlak van mobiliteit heb je heel wat mogelijkheden. Denk aan de mobiliteitscalculator van GeoDynamics voor een snelle en correcte berekening van de mobiliteitsvergoeding.

Nog meer weten? Download het gratis magazine met dossier over optimaal verlonen in de bouwsector.

Bouwsector: welzijn & veiligheid

Welzijn op het werk is één van de pilaren van een allround HR-beleid. Werknemers die veilig werken dankzij jou, komen met plezier naar de werf en zullen ook minder vlug een ongeval meemaken. Laat je helpen door je Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk (EDPBW) om een veilig preventiebeleid op maat uit te werken: 

Tip: een (eerste) medische controle is gratis op voorwaarde dat je aangesloten bent bij Patrokov en het een arbeider betreft tijdens zijn 1ste maand ziekte of privé-ongeval (tijdens de periode dat er gewaarborgd loon verschuldigd is).

In de bouwsector spelen veiligheid en preventie een belangrijke rol. Bekijk onze opleidingen rond veiligheid specifiek op maat van de bouw en zorg dat je op de hoogte bent van de wetgeving. Bestel ook zeker je gratis kit ‘Veiligheid & welzijn in de bouw’, gevuld met brochures, opleidingsvideo’s, risicochecklijsten en nog heel wat meer. 

En hoe zorg je dat het weer niet al te veel roet in het eten gooit?

  • Informeer je over de tijdelijke werkloosheid wegens slecht weer
  • Maak gebruik van de weerverletzegels van Constructiv. Ze compenseren het loonverlies van je werknemers ter waarde van 2% van hun brutoloon indien het weer het werk op de bouwplaats onmogelijk maakt.
Werk veilig en gezond in de bouw

Van EHBO tot veiligheid en welzijn

Verzekeringen & pensioen

Een ideaal loonbeleid omvat niet alleen extralegale voordelen, je bezorgt je werknemers ook extra geruststelling en vertrouwen dankzij interessante (vormen van) verzekering en pensioenopbouw. Want werken in de bouw is zwaar. Denk daarom aan: 

Tip: bezorg je werknemers nog meer gemoedsrust via de verzekering Lichamelijke Ongevallen. Zo zijn ze 100% voorzien van een uitstekend vangnet.

Wist je dat je als zelfstandige, wat vaak het geval is bij kleinere bouwbedrijven, minder goed beschermd bent tegen arbeidsongeschiktheid? Ook ligt je wettelijk pensioen en het overlevingspensioen voor je partner in geval van overlijden lager. Met Life@Ease betaal je minder belastingen en geniet je van betere sociale bescherming.

360°-service

Als bedrijf in de bouwsector bouw je letterlijk aan de toekomst van je organisatie. Om dat te realiseren, wil je vooral een uitstekende dienstverlening van al je partners. Daarom krijg je bij Securex een 360°-service

  • Heb je een vraag? Bel naar het rechtstreeks telefoonnummer waar 74 echte collega’s tussen 8-18u telefonisch voor je klaar staan? Zo heb je voor 80% van je vragen binnen 5 minuten een antwoord. 
  • Proef van ultiem gebruiksgemak: we zorgen voor gebruiksvriendelijke tools & geven je advies en alle documenten als je bijvoorbeeld vragen hebt over overuren of tijdelijke werkloosheid. Ontdek ook onze uitgebreide e-shop.
  • Kies zowel voor het sociaal secretariaat als voor de externe dienst voor preventie en bescherming op het werk en ontdek de kracht van een echte allround HR-dienstverlener. 

Doe je voordeel dankzij onze ervaring in de bouwsector met tevreden klanten zoals Bostoen, Durabrik, de Meersman, Brioval, Moury Construct, ... 

Bouw samen met Securex aan de toekomst van je bedrijf

Op maat van bouwondernemingen zoals jij

Dit zou je ook kunnen interesseren: