Menu
Preventie en bescherming

Psychosociaal welzijn

Voer een goed doordacht welzijnsbeleid in

Een werknemer die goed in zijn vel zit, werkt efficiënter. Ons compleet aanbod van diensten is gericht op het behouden van de gemoedsrust van uw medewerkers, ongeacht de problemen of moeilijkheden waar ze tegen aanlopen.

Neem contact met ons op
Psychosociaal welzijn
Waarom een psychosociaal welzijnsbeleid in uw bedrijf implementeren?
  • Om de risico’s op stress en burn-out op het werk te verminderen
  • Om alle vormen van grensoverschrijdend gedrag en geweld op het werk te voorkomen
  • Om uw medewerkers een effectieve begeleiding na traumatiserende gebeurtenissen te bieden
  • Om Uw werknemers te helpen alle vormen van verslaving tegen te gaan/aan te pakken
Onze oplossingen voor toezicht op het psychosociaal welzijn binnen uw bedrijf
Preventie van stress en burn-out

Eén op de drie werknemers klaagt over teveel stress. Als dit een structureel probleem dreigt te worden, kan dit leiden tot burn-out. Deze situatie van mentale uitputting is niet alleen nefast voor de werknemer, maar kost ook de organisatie veel. Ontdek hoe stress-signalen te herkennen en welke preventieve acties te nemen.

Meer info
Strijd tegen grensoverschrijdend gedrag en geweld op het werk

Grensoverschrijdend gedrag verzwakt de productiviteit van uw werknemers en verhoogt het absenteïsme binnen uw bedrijf. Onze specialisten helpen u bij het bestrijden van het verschijnsel grensoverschrijdend gedrag

Meer info
Begeleiding na een traumatische gebeurtenis

Met het “Employee Assistance Program” kunt u uw werknemers ondersteunen bij het overwinnen van posttraumatische stress of een andere lastige ervaring.

Meer info
Vecht tegen verslavingen aan tabak, alcohol en drugs in uw onderneming

Leer hoe u een beleid uitwerkt, overmatig gebruik van tabak, alcohol of drugs voorkomt en hoe u maatregelen neemt om dit gebruik te verminderen en om uw werknemers te begeleiden.

Meer info
Risicoanalyse van psychosociale aspecten

Het welzijn van uw medewerkers is belangrijk. Bovendien verplicht de wet de werkgever een psychosociaal welzijnsbeleid te voeren. Het is aanbevolen om samen met de verschillende partijen (HR, interne preventiedienst, hiërarchische lijn,…) een integraal psychosociaal welzijnsbeleid op te stellen. Onze experten van Securex helpen u de risico’s alsook de verbeterpunten in kaart te brengen en een actieplan op te stellen.

Meer info
Burn-out Assessment Tool

Raken uw medewerkers professioneel uitgeput? Dan is dat ook voor u een slechte zaak. Met de burn-out assessment tool spoort u alle psychosociale risico’s op. Zo komt u energievreters en stressfactoren bij uw medewerkers tijdig op het spoor en doet u als werkgever aan gerichte burn-outpreventie.

Meer info
Opleidingen Health & Safety

Medewerkers die fysiek en mentaal fit zijn, zorgen voor een laag absenteïsmecijfer en een hoge productiviteit. Maar dat komt niet vanzelf. Een duidelijke strategie is belangrijk. En als het toch misloopt, moet u snel en adequaat kunnen reageren. Opleidingen zijn geen overbodige luxe.

Meer info
Wilt u een actieplan opstellen voor het psychosociaal welzijn van uw werknemers? Neem dan contact met ons opof raadpleeg de brochure van de Dienst Preventie en Bescherming