Login
Service Contact Lex4You
Login

poweHR reporting - al jouw HR in één dashboard

Wil je jouw prijsstrategie bijsturen op basis van actuele loonkosten om meer concurrentieel te zijn? Zoek je oplossingen voor HR-kosten zoals personeelsverloop of absenteïsme? Met poweHR reporting giet je alle HR-informatie die je nodig hebt in een eenvoudig dashboard om slimmer, gerichter en performanter te werken.

Krijg advies

Een HR-dashboard zoals poweHR reporting nodig?

 • Centraal overzicht van al jouw HR-data
 • KPI’s zorgvuldig en gemakkelijk opvolgen
 • HR-beleid onderbouwd bijsturen, zoals op basis van loonkost of absenteïsme
 • Verbanden leggen tussen verschillende personeelsgegevens en diepere inzichten krijgen

Wat is een HR-dashboard precies?

Een HR-dashboard is een tool die al jouw HR-gegevens combineert in een handig overzicht, waardoor je gemakkelijk conclusies trekt in functie van jouw bedrijfsdoelstellingen. Je verzamelt, combineert en analyseert zo gemakkelijk alle mogelijke werknemersgegevens om tot nuttige inzichten te komen.

Vlieg je er het liefst meteen al in? Dan start je alvast goed met onderstaande HR-analytics.

De voordelen van een HR-dashboard op maat

HR-dashboarding is meer dan een handige tool. Het transformeert de werkwijze van jouw bedrijf en helpt je sneller efficiënte en nuttige beslissingen te maken die je helpen jouw bedrijfsdoelen te bereiken.

Een kleine samenvatting:

Alle data in één oogopslag

Een HR-dashboard integreert de meest relevante en actuele informatie en presenteert die informatie grafisch op één of meerdere schermen. Zo’n visuele voorstelling geeft je een duidelijk overzicht van de vooruitgang en trends in jouw bedrijf.

Gepersonaliseerde KPI’s

Je bereikt je doelen sneller en efficiënter door de juiste KPI’s op te volgen. Jouw doelstellingen verdeel je in meetbare onderdelen die je helpen kort op de bal te spelen door gericht de data te analyseren die voor jouw bedrijf het belangrijkst zijn.

Realtime informatie

Door met relevante en actuele informatie aan de slag te gaan, maak je onderbouwde beslissingen die meer impact hebben voor jouw huidige medewerkers.

Een HR-dashboard zoals poweHR reporting helpt je dus vandaag de juiste beslissingen te maken, zelfs als je weinig of geen historische data hebt om op af te gaan.

Vandaag bruikbaar

Met poweHR reporting krijg je meteen enkele bruikbare HR-dashboards gratis die je gemakkelijk aanpast aan de noden van jouw bedrijf. Zo presenteer je van bij de start relevante resultaten.


Waarom zou je een demo van poweHR reporting boeken?

 • Advies op maat van ervaren experts
 • Meteen de juiste inzichten om zelf van start te gaan
 • Scherper beeld van hoe poweHR reporting eruit ziet

Wat vinden onze klanten ervan? 

Bekijk deze 3 video’s.

Wat maakt poweHR reporting het perfecte HR-dashboard voor mijn bedrijf?

HR-dashboard poweHR reporting stroomlijnt jouw werking en geeft je diepere inzichten in jouw bedrijf. Deze specifieke voordelen kies je met poweHR reporting:

 • 360° overzicht van jouw HR in een centrale en visueel aantrekkelijke weergave
 • Proactieve notificaties als jouw HR-data ongewone trends vertonen of aandacht vereisen
 • Duidelijke verbanden tussen verschillende HR-data (bijvoorbeeld absenteïsme en loonkost)
 • Benchmarking voor gemakkelijke vergelijking met gelijkaardige ondernemingen op basis van factoren die je uitkoos, zoals locatie, aantal werknemers, sector, ...
 • Gratis HR-reporting vanaf 5 medewerkers

Ontdek in 90 seconden de meerwaarde van HR-dashboarding met poweHR reporting

Praktische HR-analytics voor elk dashboard

Om zeker te zijn dat je doordachte beslissingen maakt voor het welzijn jouw medewerkers, baseer je je natuurlijk het best op gegevens op maat van jouw bedrijf.

Zoals je eerder al las bij de voordelen van een HR-dashboard, kies je oplossingen op maat van jouw medewerkers én jouw bedrijfsdoelstellingen dankzij zorgvuldig gekozen KPI’s.

Met deze 4 KPI’s voor jouw HR-analytics begin je alvast sterk:

 • Loonkosten
 • Absenteïsme
 • Personeelsverloop
 • Extralegale voordelen

Loonkosten

Door je loonkosten aan jouw HR-dashboard toe te voegen, kies je resoluut voor transparantie. Je plaatst jouw loonkosten eenvoudigweg in een overzicht naast je prijsstrategie om zeker te zijn dat je voldoende inkomsten genereert én dat je gemakkelijk jouw loonbeleid optimaliseert.

Bovendien krijg je niet alleen zelf in een oogopslag de essentie mee, je deelt de cijfers ook gemakkelijk met jouw management. Met duidelijke communicatie schakel je sneller en bespaar je tijd en moeite.

Onder andere volgende metrics zie je duidelijk terug:

 • Totale loonkost
 • Gemiddelde loonkost per werknemer
 • Kostprijs van afwezigheden

Zoek je een oplossing specifiek voor jouw loonbeheer? Dan is HR-platform Officient wellicht iets voor jouw bedrijf.

Absenteïsme

Zie je doorheen jouw bedrijf absenteïsme de kop opsteken? Dan ben je niet alleen. Maar waar de meeste bedrijven het raden hebben naar mogelijke oorzaken, zie je in jouw HR-dashboard waar de mogelijke oorzaken liggen. En eens je die kent, kan je ze ook aanpakken:

Kampt jouw HR-dienst met personeelstekort en vallen er door de hoge werklast vaker mensen uit? Dan is outsourcing mogelijk jouw ideale oplossing.

Zie je jaarlijks veel afwezigheden door griep? Dan bespaart een griepprik als extralegaal voordeel jou heel wat zorgen.

Onder andere volgende metrics zie je duidelijk terug:

 • Percentage en frequentie van absenteïsme
 • Evolutie van afwezigheden
 • Bradford-factor

Personeelsverloop

Personeelsverloop beïnvloedt het reilen en zeilen in jouw bedrijf heel sterk. Niet alleen wisselt de sfeer op de werkvloer erdoor, het kost je ook heel wat in opleidingen en aanwervingen. Daarom stel je je bij verloop het best enkele gerichte vragen:

 • Is het verloop hoger of lager dan vroeger?
 • Bij welke diensten of profielen is er een hoger verloop?

Aan de hand van die antwoorden formuleer je dan onderbouwde strategieën om personeelsverloop tegen te gaan en jouw medewerkers te ondersteunen waar ze dat het meest nodig hebben.

Onder andere volgende metrics zie je duidelijk terug:

 • Aantal contracten
 • Evolutie van het aantal werknemers
 • FTE’s

Extralegale voordelen

Tevreden medewerkers zijn productiever, blijven vaak langer bij jouw bedrijf en verhogen het welzijn op de werkvloer. Jouw medewerkers zijn dus je slimste investering.

Om zeker te zijn dat jouw medewerkers merken dat je ze waardeert, kies je het best voor extralegale voordelen zoals een cafetariaplan waarbij ze zelf delen van hun verloning kunnen kiezen.

Jouw HR-dashboard toont je onder andere welke extralegale voordelen het populairst zijn, welke helemaal niet gekozen worden, welk effect ze hebben op de productiviteit en waar er ruimte voor optimalisatie is.

Ondersteuning nodig bij jouw implementatie van HR-dashboarding met poweHR reporting?

Dit zou je ook kunnen interesseren