Login
Service Contact Lex4You
Login

poweHR reporting - al uw HR in één dashboard

Wilt u uw prijsstrategie bijsturen op basis van actuele loonkosten om meer concurrentieel te zijn? Zoekt u oplossingen voor HR-kosten zoals personeelsverloop of absenteïsme? Met poweHR reporting giet u alle HR-informatie die u nodig heeft in een eenvoudig dashboard om slimmer, gerichter en performanter te werken.

Krijg advies

Een HR-dashboard zoals poweHR reporting nodig?

 • Centraal overzicht van al uw HR-data
 • KPI’s zorgvuldig en gemakkelijk opvolgen
 • HR-beleid onderbouwd bijsturen, zoals op basis van loonkost of absenteïsme
 • Verbanden leggen tussen verschillende personeelsgegevens en diepere inzichten krijgen

Wat is een HR-dashboard precies?

Een HR-dashboard is een tool die al uw HR-gegevens combineert in een handig overzicht, waardoor u gemakkelijk conclusies trekt in functie van uw bedrijfsdoelstellingen. U verzamelt, combineert en analyseert zo gemakkelijk alle mogelijke werknemersgegevens om tot nuttige inzichten te komen.

Vliegt u er het liefst meteen al in? Dan start u alvast goed met onderstaande HR-analytics.

De voordelen van een HR-dashboard op maat

HR-dashboarding is meer dan een handige tool. Het transformeert de werkwijze van uw bedrijf en helpt u sneller efficiënte en nuttige beslissingen te maken die u helpen uw bedrijfsdoelen te bereiken.

Een kleine samenvatting:

Alle data in één oogopslag

Een HR-dashboard integreert de meest relevante en actuele informatie en presenteert die informatie grafisch op één of meerdere schermen. Zo’n visuele voorstelling geeft u een duidelijk overzicht van de vooruitgang en trends in uw bedrijf.

Gepersonaliseerde KPI’s

U bereikt uw doelen sneller en efficiënter door de juiste KPI’s op te volgen. Uw doelstellingen verdeelt u in meetbare onderdelen die u helpen kort op de bal te spelen door gericht de data te analyseren die voor uw bedrijf het belangrijkst zijn.

Realtime informatie

Door met relevante en actuele informatie aan de slag te gaan, maakt u onderbouwde beslissingen die meer impact hebben voor uw huidige medewerkers.

Een HR-dashboard zoals poweHR reporting helpt u dus vandaag de juiste beslissingen te maken, zelfs als u weinig of geen historische data heeft om op af te gaan.

Vandaag bruikbaar

Met poweHR reporting krijgt u meteen enkele bruikbare HR dashboards gratis die u gemakkelijk aanpast aan de noden van uw bedrijf. Zo presenteert u van bij de start relevante resultaten.


Waarom zou u een demo van poweHR reporting boeken?

 • Advies op maat van ervaren experts
 • Meteen de juiste inzichten om zelf van start te gaan
 • Scherper beeld van hoe poweHR reporting eruit ziet

Wat vinden onze klanten ervan? 

Bekijk deze 3 video’s.
Wat maakt poweHR reporting het perfecte HR-dashboard voor mijn bedrijf?

HR-dashboard poweHR reporting stroomlijnt uw werking en geeft u diepere inzichten in uw bedrijf. Deze specifieke voordelen kiest u met poweHR reporting:

 • 360° overzicht van uw HR in een centrale en visueel aantrekkelijke weergave
 • Proactieve notificaties als uw HR-data ongewone trends vertonen of aandacht vereisen
 • Duidelijke verbanden tussen verschillende HR-data (bijvoorbeeld absenteïsme en loonkost)
 • Benchmarking voor gemakkelijke vergelijking met gelijkaardige ondernemingen op basis van factoren die u uitkoos, zoals locatie, aantal werknemers, sector...
 • Gratis HR-reporting vanaf 5 medewerkers

Ontdek in 90 seconden de meerwaarde van HR-dashboarding met poweHR reporting


Praktische HR-analytics voor elk dashboard

Om zeker te zijn dat u doordachte beslissingen maakt voor het welzijn uw medewerkers, baseert u zich natuurlijk het best op gegevens op maat van uw bedrijf.

Zoals u eerder al las bij de voordelen van een HR-dashboard, kiest u oplossingen op maat van uw medewerkers én uw bedrijfsdoelstellingen dankzij zorgvuldig gekozen KPI’s.

Met deze 4 KPI’s voor uw HR-analytics begint u alvast sterk:

 • Loonkosten
 • Absenteïsme
 • Personeelsverloop
 • Extralegale voordelen

Loonkosten

Door uw loonkosten aan uw HR-dashboard toe te voegen, kiest u resoluut voor transparantie. U plaatst uw loonkosten eenvoudigweg in een overzicht naast uw prijsstrategie om zeker te zijn dat u voldoende inkomsten genereert én dat u gemakkelijk uw loonkosten optimaliseert.

Bovendien krijgt u niet alleen zelf in een oogopslag de essentie mee, u deelt de cijfers ook gemakkelijk met uw management. Met duidelijke communicatie schakelt u sneller en bespaart u tijd en moeite.

Onder andere volgende metrics ziet u duidelijk terug:

 • Totale loonkost
 • Gemiddelde loonkost per werknemer
 • Kostprijs van afwezigheden

Zoekt u een oplossing specifiek voor uw loonbeheer? Dan is HR-platform Officient wellicht iets voor uw bedrijf.

Absenteïsme

Ziet u doorheen uw bedrijf absenteïsme de kop opsteken? Dan bent u niet alleen. Maar waar de meeste bedrijven het raden hebben naar mogelijke oorzaken, ziet u in uw HR-dashboard waar de mogelijke oorzaken liggen. En eens u die kent, kan u ze ook aanpakken:

Kampt uw HR-dienst met personeelstekort en vallen er door de hoge werklast vaker mensen uit? Dan is outsourcing mogelijk uw ideale oplossing.

Ziet u jaarlijks veel afwezigheden door griep? Dan bespaart een griepprik als extralegaal voordeel u heel wat zorgen.

Onder andere volgende metrics ziet u duidelijk terug:

 • Percentage en frequentie van absenteïsme
 • Evolutie van afwezigheden
 • Bradford-factor

Personeelsverloop

Personeelsverloop beïnvloedt het reilen en zeilen in uw bedrijf heel sterk. Niet alleen wisselt de sfeer op de werkvloer erdoor, het kost u ook heel wat in opleidingen en aanwervingen. Daarom stelt u zich bij verloop het best enkele gerichte vragen:

 • Is het verloop hoger of lager dan vroeger?
 • Bij welke diensten of profielen is er een hoger verloop?

Aan de hand van die antwoorden formuleert u dan onderbouwde strategieën om personeelsverloop tegen te gaan en uw medewerkers te ondersteunen waar ze dat het meest nodig hebben.

Onder andere volgende metrics ziet u duidelijk terug:

 • Aantal contracten
 • Evolutie van het aantal werknemers
 • FTE’s

Extralegale voordelen

Tevreden medewerkers zijn productiever, blijven vaak langer bij uw bedrijf en verhogen het welzijn op de werkvloer. Uw medewerkers zijn dus uw slimste investering.

Om zeker te zijn dat uw medewerkers merken dat u ze waardeert, kiest u het best voor extralegale voordelen zoals een cafetariaplan waarbij ze zelf delen van hun verloning kunnen kiezen.

Uw HR-dashboard toont u onder andere welke extralegale voordelen het populairst zijn, welke helemaal niet gekozen worden, welk effect ze hebben op de productiviteit en waar er ruimte voor optimalisatie is.

Ondersteuning nodig bij uw implementatie van HR-dashboarding met poweHR reporting?

Krijg advies van ervaren experts
Dit zou u ook kunnen interesseren