Login
Werkgevers

De nieuwe manieren van werken

Hybride werk - Tussen telewerk en werk op kantoor

Vandaag willen steeds meer werknemers thuiswerken of een flexibel uurrooster hebben. Sommige bedrijven willen de kantoorruimte optimaliseren door telewerk te bevorderen. Hoe omgaan met een nieuwe manier van werken en hoe zich hieraan aanpassen. Hoe houdt u een team gemotiveerd en efficiënt bij al deze veranderingen? Ontdek de oplossingen van Securex.

Vraag uw advies op maat
De nieuwe manieren van werken
Het nieuwe werken

Wat is het nieuwe werken?

De tijden veranderen en brengen nieuwe manieren van werken met zich mee. We zien niet alleen de digitalisering in de bedrijven die dit vergemakkelijkt, maar we zien ook een veralgemening van het telewerk. 

Medewerkers zijn steeds vaker op zoek naar meer flexibiliteit. Ze willen werken waar en wanneer ze willen, zolang de technologie en de organisatie van het bedrijf dat toelaat. Ze zijn ook op zoek naar flexibele uurroosters en verloning.

Als werkgever heeft u er dus alle belang bij om u aan deze nieuwe manieren van werken aan te passen: met een goede voorbereiding zullen ze uw medewerkers productiever en meer tevreden maken over hun werk. Meteen een goede manier om concurrentieel te blijven!

Meer informatie over hoe onze werkwereld in de toekomst zal veranderen
Flexibel werk

Onder structurele of occasionele vorm

Medewerkers zijn steeds meer te vinden voor flexibel werk. Aanpassing van de uurroosters, thuiswerk, flexibele verloning…

Al deze veranderingen vergen denkwerk en voorbereiding om aan uw wettelijke verplichtingen te voldoen.

Ontdek flexibel werk
Telewerk

Gezond en efficiënt telewerken

Telewerk permanent invoeren

Door de coronacrisis hebben bedrijven noodgedwongen een nieuwe manier van werken moeten aannemen: telewerk. Van de ene op de andere dag moesten de medewerkers van thuis uit werken, ver van hun collega’s.

Hoe houdt u de productiviteit, het welzijn en de cohesie van uw team op peil, wanneer uw werknemers ver weg zijn? 

Ontdek telewerk

Efficiënt leidinggeven in een hybride context

Deze opleiding helpt uw managers om hun team op afstand te leiden. Hoe blijft u ze motiveren, nu dat ze allemaal van thuis uit werken. Inderdaad, wanneer iedereen in zijn eentje werkt, is het belangrijker dan ooit om als manager contact te houden en hen gemotiveerd te houden.

In deze opleiding wordt uitgelegd hoe u deze uitdaging kunt aangaan en hoe u het juiste evenwicht kunt vinden tussen telewerken en werken op kantoor. 

Ontdek deze opleiding

Ergonomisch werken

Ook de telewerkende werknemers moeten in de beste omstandigheden werken! Dankzij deze opleiding, ontdekken uw medewerkers hoe ze hun werkplek thuis kunnen aanpassen.

Ontdek de opleiding

Hybride werken en positieve groepsdynamiek

Wat zijn de sleutels tot het creëren van een positieve teamdynamiek? Afspraken maken binnen het team, psychologische veiligheid en versterking van de cohesie... 

Ontdek onze inspiratiesessie
Welzijnsscans

Welzijn in een periode van verandering

Deze nieuwe en veranderende manier van werken brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Het is dan ook van essentieel belang het welzijn van de werknemers waarborgen.

Wilt u een duidelijk beeld krijgen van de risico’s binnen uw bedrijf en te weten komen hoe uw medewerkers zich voelen? Onze analyses buigen zich over deze essentiële aspecten voor de goede werking van uw bedrijf.

Ontdek de welzijnsscans
Pas uw bedrijf aan het nieuwe werken aan! Krijg ons persoonlijk advies
Dit zou u ook kunnen interesseren:
Telewerk permanent invoeren

Securex geeft u advies om structureel of occasioneel telewerk in uw bedrijf in te voeren.

Meer info
Flexibel werken

Wanneer uw werknemers meer flexibiliteit wensen, kan flexibel werken de ideale oplossing zijn. Kom hier te weten waar u allemaal rekening mee moet houden.

Meer info
Alternatief verlonen

Cafetariaplan, geoptimaliseerde bonus… Ontdek alle fiscaal voordelige opties om de motivatie van uw team te verbeteren.

Meer info