Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen
Economische redenen Bedienden

Lees eerst even dit …

Dankzij de tijdelijke crisiswerkloosheid voor bedienden die in 2009 werd ingevoerd, konden bedrijven in moeilijkheden voor de eerste keer genieten van een stelsel van tijdelijke werkloosheid voor hun bedienden. Gezien het succes ervan werd de maatregel op 1 januari 2012 definitief ingevoerd, maar wel met enkele aanpassingen.

Laatst bijgewerkt op 16 januari 2024

Dankzij de tijdelijke crisiswerkloosheid voor bedienden die in 2009 werd ingevoerd, konden bedrijven in moeilijkheden voor de eerste keer genieten van een stelsel van tijdelijke werkloosheid voor hun bedienden. Gezien het succes ervan werd de maatregel op 1 januari 2012 definitief ingevoerd, maar wel met enkele aanpassingen ]1]. In 2016 werden de mogelijkheden om een beroep te kunnen doen op dit stelsel, fors uitgebreid.

In deze fiche bespreken wij deze tijdelijke werkloosheid wegens economische oorzaken voor bedienden, die kortweg ook economische werkloosheid voor bedienden wordt genoemd.

[1] Wet van 12 april 2011. Een Hoofdstuk II/1 met als titel ‘Regeling van schorsing van de uitvoering van de overeenkomst en regeling van gedeeltelijke arbeid’ werd ingevoerd in de wet van 3 juli 1978 betreffende de arbeidsovereenkomsten.

 

Alle artikelen over Economische redenen Bedienden