Login
Service Contact Lex4You
Login

Flexibel werken

Structureel of occasioneel invoeren

De coronacrisis heeft duidelijk gemaakt dat naast telewerken, flexibel werken aan populariteit wint. Dankzij de verschillende mogelijkheden van flexwerken, die structureel of occasioneel ingevoerd kunnen worden, vindt zowel de werkgever als de medewerker de beste oplossing.

Vragen? Contacteer ons!

Waarom kiezen voor flexibel werken?

  • Verminder uw loonkost
  • Vermijd ontslagen
  • Verhoog de motivatie en tevredenheid bij uw werknemers
  • Verbeter het algemeen welzijn van uw medewerkers
Vragen? Contacteer ons!

Algemeen kader

Het invoeren van flexibel werken vergt in de meeste gevallen een nauwe opvolging van wettelijke spelregels. Daarbij is het belangrijk een aangepaste communicatiestijl te gebruiken. Bovendien zal het invoeren van flexwerken voor uw medewerkers een belangrijke verandering met zich meebrengen. Verlies daarbij zeker niet de leidinggevenden in uw organisatie uit het oog. Zij zullen namelijk een aangepaste leiderschapsstijl moeten aanleren. 

Mogelijkheden en implementatie

Hoe goed u uw arbeidstijd ook heeft georganiseerd, zijn er altijd wel verrassingen waar u geen rekening mee heeft gehouden. Denk maar aan een plotse drukte of kalmte op de werkvloer. Gelukkig bestaan er oplossingen om de normale arbeidsduur (38 uur/week en 8 uur/dag) tijdelijk te verhogen of te verminderen.

Hoe organiseert u de arbeidstijd efficiënt?

Om te zorgen dat de arbeidstijd beantwoordt aan
de noden van uw onderneming, kunt u gebruik
maken van een menu aan afwijkende regelingen (variabele uurroosters, flexibiliteit, aanpassing van de arbeidsduur, enz...)

Heeft u nog vragen of wilt u aan de slag met flexibel werken?

Contacteer ons
Dit zou u ook kunnen interesseren