Login
Blog Werkgevers

Een succesvolle ondernemer staat nooit alleen

Werkgevers | 26 februari 2020

Het maakt niet uit welk type bedrijf u opricht: het belangrijkste is dat u zich laat omringen door de juisten mensen. Er bestaan heel wat voorbeelden van beroemde succesverhalen, maar achter die grote namen schuilen vaak onmisbare medewerkers

Ons dossier 'Uw eerste werknemer aanwerven'
Een succesvolle ondernemer staat nooit alleen
Starten met een eigen zaak is een hele uitdaging. Tijdens de allereerste momenten staat de ondernemer vaak nog alleen met zijn idee, zijn motivatie en zijn moed om zich in het grote avontuur te storten. Maar een ondernemer die dat avontuur helemaal alleen tot een goed einde brengt, bestaat niet. Integendeel zelfs.
Als je snel wilt gaan, ga alleen. Als je ver wilt komen, ga samen... 
Afrikaanse gezegde
Alle grote voorbeelden van succesvolle ondernemingen zijn het resultaat van echt teamwork. Wie bijvoorbeeld aan Microsoft denkt, denkt ook meteen aan Bill Gates. Maar veel mensen vergeten dat hij zonder zijn kompaan Tim Allen nergens was geraakt. Hetzelfde geldt voor Apple. Steve Jobs is wellicht de grootste visionair op het vlak van nieuwe technologieën, maar als hij zich niet had laten omringen door de pragmatische Steve Wozniak en Ronald Wayne, zou het merk met de appel waarschijnlijk nooit de wereld hebben veroverd. Een recenter voorbeeld is Mark Zuckerberg van Facebook. Zonder zijn vrienden van Harvard was zijn idee hoogstwaarschijnlijk nooit tot stand gekomen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan ...
 
Het belang van uw omgevingOndernemen is dus in de eerste plaats u laten omringen door de juiste mensen. De mensen die het dichtst bij de succesvolle ondernemer staan, zijn familie en vrienden. Uw ouders, partner, kinderen, vrienden en kennissen en een al dan niet uitgebreid netwerk zorgen ervoor dat u er niet alleen voor staat. Alle hulp, hoe klein ook, is welkom bij de oprichting van uw eigen bedrijf.

Ook uw toekomstige vennoten, collega's en medewerkers vormen uw entourage. Het is cruciaal dat u zich laat omringen door de juiste mensen om uw project vorm te geven en te doen groeien. Geef daarbij de voorkeur aan mensen met dezelfde visie die hun competenties met het nodige enthousiasme voor u willen inzetten. Zorg ervoor dat u ook op moeilijkere momenten bij deze mensen terecht kunt.
 
Specialisten met een luisterend oorDe mensen uit uw directe omgeving zijn cruciaal. Daarnaast is het echter ook belangrijk dat u een beroep doet op een aantal specialisten wanneer u uw bedrijf opstart. Denk bijvoorbeeld aan een advocaat of jurist die contracten of algemene verkoopvoorwaarden kan opstellen, een boekhouder of fiscalist die u kan helpen bij uw boekhouding, een specialist in hr en administratie om u bij te staan bij de dagelijkse werking van uw bedrijf (ook al is het nog erg klein) of een verzekeringsmakelaar die u beschermt tegen de risico's waar u misschien als starter niet meteen aan had gedacht.
 
Probeer ook niet té veel mensen in te schakelen en win zo kostbare tijd bij de oprichting van uw bedrijf. Een sociaal secretariaat zoals Securex is dan ook de gedroomde partner voor uw project.  Securex geeft uw activiteit een echte boost door u alle taken die voor u als ondernemer tijdrovend kunnen zijn, uit handen te nemen. Het secretariaat heeft bovendien de nodige juridische expertise in huis over thema's waar de ondernemer niet meteen zijn weg in vindt. Los van uw activiteitensector of de grootte van uw bedrijf biedt Securex u juridische ondersteuning en hr-diensten, maar ook heel wat informatie en tips die u als ondernemer kunnen helpen om uw droom waar te maken.
 

Alles weten over uw eerste aanwerving

Hoe rekruteren? Wat zijn uw verplichtingen? Mis onze Ebooks niet! Zo heeft u alle nodige informatie in handen.

Download onze Ebooks
Alles weten over uw eerste aanwerving
Dit zou u ook kunnen interesseren: