Menu
Blog Werkgevers

Interne mobiliteit: wat als de ideale kandidaat al voor u werkt?

Werkgevers | 13 november 2018 | Geschreven door Frank Vander Sijpe

In 2017 piekte het aantal vacatures. De babyboomgeneratie verlaat stilaan de arbeidsmarkt. Helaas staan er niet genoeg werkkrachten met de juiste mix van competenties klaar om het van hen over te nemen.

Interne mobiliteit: wat als de ideale kandidaat al voor u werkt?
De instroom van jongeren in verhouding tot de behoeften is té beperkt. Bovendien studeren zij langer dan vroeger. De meeste werkende Belgen nestelen zich maar al te graag in hun gouden kooi, en  bekommeren zich te weinig over hun inzetbaarheid op lange termijn. Ze zien werk te vaak als een noodzakelijk kwaad en gaan er nog altijd van uit dat ze lang vóór de wettelijke pensioenleeftijd al kunnen stoppen met werken. Kortom: de arbeidsmarkt loopt vast.

Talent in eigen gelederenWerkgevers zoeken bij voorkeur geschikte kandidaten buiten de muren van hun eigen organisatie. Ze vergeten vaak het intern aanwezige talent. Uw werknemers professioneel laten bewegen, is nochtans voordelig. Een nieuwe uitdaging kan hen stimuleren om een tandje bij te steken en om hun werk op een positieve manier te bekijken. Want verandering zet hen aan om bij te leren en wakker te blijven. Het is belangrijk dat u als  organisatie stilstaat bij de slaagkansen van interne mobiliteit. Hoe? Bijvoorbeeld door uw werknemers tijdelijk:
  • een andere functie toe te vertrouwen
  • op een niet-vertrouwde afdeling in te zetten
  • meer verantwoordelijkheid te geven
Kapers op de kustInterne mobiliteit houdt ook risico’s in. Niet iedere ervaren expert is een goede leidinggevende. Mislukte interne mobiliteit slaat ook gaten in uw bezetting, waardoor u opnieuw op talentenjacht moet. Dat kost tijd en geld. De oplossing: een goed beleid rond interne mobiliteit. Enkele tips:
  • Publiceer uw vacatures eerst intern en dan pas extern.
  • Overtuig uw leidinggevenden om talent te herkennen en te ontwikkelen.
  • Ga proactief in dialoog met uw medewerkers over hun professionele toekomst, tijdens regelmatig terugkerende gesprekken.
Meer tips? Ons focus report loodst u naar een efficiënt en gedegen beleid.

Hou het roer in handenZet uw talenten nu in beweging op een verstandige en doordachte manier. Het focus report van Securex over interne mobiliteit wijst u de weg. Met praktische tips, speciale programma’s en solide begeleiding. Zo gaat u goed voorbereid op talentenjacht – binnen én buiten uw organisatie.