Login
Service Contact Lex4You
Login
Werkgevers

Competitief verlonen: waarom je er altijd bij wint

Vraag je jouw medewerkers weleens wat ze leuk vinden aan hun job? Dan krijg je zelden of nooit te horen: “mijn loon”. En toch zorg je er maar beter voor dat je jouw medewerkers competitief verloont.

Laatst bijgewerkt op 7 augustus 2018 door Iris Tolpe

Competitieve verloning is meer dan een graadmeter van uw waardering voor uw medewerkers. U bent ook beter bewapend in de war on talent. En u vergroot de kans op tevreden en gemotiveerde medewerkers. Die blijven u langer trouw. Over uw bedrijfsgrenzen heen kijken, loont dus meer dan ooit.


Beter geïnformeerd

Dankzij de vele onlinetools checken uw medewerkers in een handomdraai of ze genoeg verdienen in vergelijking met collega’s binnen en buiten uw onderneming. Daardoor zijn ook sollicitanten veel beter voorbereid dan vroeger. Vastbesloten om geen uitschuivers te maken, vergelijken ze u met uw concurrenten. De vragen die ze op u afvuren, zijn dan ook heel divers. Van het zuivere verloningspakket en extralegale voordelen tot de flexibiliteit binnen uw onderneming.


Permanente vinger aan de pols

Een permanente opvolging van de verloningstrends in uw sector is een must. Alleen zo houdt u de vinger aan de pols van uw competitieve verloningsbeleid. Uiten uw medewerkers twijfels over hun loonpakket? Dan hebt u ten allen tijde de recentste gegevens in handen. Zo overtuigt u niet alleen uw mensen, maar valt u ook altijd terug op een consequent beleid.


Wapen in de war for talent

Gaat u op zoek naar nieuwe mensen voor uw organisatie? Kijk dan over de bedrijfsmuren heen. Welk loonpakket bieden uw concurrenten? Hoe gaan zij om met flexibiliteit? Vergelijk die kennis met uw aanbod om uit te maken hoe sterk u staat. Want de war for talent is meedogenloos. Denkt u de perfecte kandidaat gevonden te hebben? Hoed u dan voor het spel waarbij de sollicitant u uitspeelt tegenover uw concurrenten. Hoe u zichzelf daartegen wapent? Met een goed onderbouwde kennis van de verloning in uw branche.

Die expertise komt ook uw huidige medewerkers ten goede. Want het is hun garantie op een correcte verloning. Daarmee laat u blijken dat u hun inspanningen waardeert. En tevreden medewerkers keren u minder snel de rug toe.


Flexibiliteit als extra voordeel

Verloning is meer dan een brutoloon. Extralegale voordelen zoals een laptop, gsm, maaltijdcheques, groepsverzekering en een bedrijfswagen zijn vaak even doorslaggevend. En dan hebben we het nog niet gehad over flexibel werken. De mate waarin u als werkgever uw medewerkers de hand reikt om werk en gezin te combineren, wint zienderogen aan belang. Flexibele werkuren, thuis werken, extra vakantiedagen: het speelt allemaal mee om sollicitanten voor u te winnen.

Investeren in competitieve verloning dient dan ook meerdere doelen. Uw medewerker is zich meer bewust van zijn waarde voor uw onderneming. En uw voelsprieten zijn permanent gericht op de sector waarin u werkt. Zo zorgt u ervoor dat uw loonbeleid de trein met de nieuwste trends en ontwikkelingen niet mist.

Hebt u behoefte aan een ervaren partner die u op weg zet naar een degelijk onderbouwd competitief loonbeleid? Securex staat u daarin graag bij met raad en daad.

Iris Tolpe
Legal Director bij het Sociaal Secretariaat

Iris Tolpe is Legal Director bij het Sociaal Secretariaat Securex. Zij leidt een team van 50 Legal Advisors en consultants, gespecialiseerd in het arbeidsrecht, socialezekerheidsrecht en fiscaal recht. Haar team begeleidt zowel werkgevers in het kmo-segment als grote bedrijven. Dossiers inzake loonoptimalisaties kennen geen geheimen voor de legal consultants. Ook andere dossiers inzake GDPR, arbeidsovereenkomsten & HR Policies, arbeidsduur & flexibiliteit, ontslagregelingen, legal audits, enz.

Dit zou je ook kunnen interesseren