Login
Service Contact Lex4You
Login

Personeel aanwerven doe je zo

Werving en selectie uitgelegd van A tot Z

Werf je voor het eerst een medewerker aan, of ben je al enige tijd werkgever? Personeel is een extra steun voor je zaak, maar het blijft tegelijk een grote stap. Daarom ondersteunen we je graag met advies over je verplichtingen als werkgever, bij de berekening van een loonsimulatie tot de selectie van de juiste persoon. Als werkgever kan je altijd op Securex rekenen.

Bereken je loonkost

Zo helpen we je bij het aanwerven van personeel

  • Al je HR-diensten bevinden zich onder één dak
  • Een persoonlijke klantenadviseur staat voor je klaar
  • Je bent altijd in orde met je wettelijke verplichtingen als werkgever
  • Ook tijdens werving en selectie kan je beroep doen op gespecialiseerd advies en diensten

Je eerste werknemers

Eerste aanwerving

Je overweegt een eerste medewerker aan te werven? Proficiat, dat betekent dat de zaken goed gaan. Om te blijven groeien is personeel een logische stap, maar wel een stap gepaard met heel wat vragen en zorgen.

Lees meer over je eerste medewerker aanwerven

Hoeveel kost een eerste medewerker?

Je twijfelt of je een eerste medewerker kan betalen? Zorg dan dat je precies weet hoeveel je loonkost bedraagt en hoe die is samengesteld. Wat het verschil tussen bruto- en nettoloon is en hoe je een brutoloon bepaalt, leggen we je graag uit.

Lees meer over hoeveel een eerste medewerker je kost

Bereken meteen je loonkosten

De handige calculator maakt ingewikkelde loonberekeningen gemakkelijk. Je krijgt details over elk onderdeel en ontdekt op enkele minuten hoeveel je medewerker je kost.


Premies en hulp bij aanwervingen

Je startte je eigen bedrijf en groeit volop. Weet dat je in functie van jouw situatie (bijvoorbeeld een eerste aanwerving) of in functie van het statuut van je medewerker beroep kan doen op een doelgroepvermindering, subsidies of regionale premies. Bij een doelgroepvermindering geniet je van een levenslange vrijstelling van je patronale bijdragen als je jouw eerste werknemer in dienst neemt.

Ga voor een voordelige eerste aanwerving via een doelgroepvermindering

Personeel aanwerven doe je zo

Het aanwerven van personeel is iedere keer een belangrijke beslissing, waarbij wij je graag ondersteunen met advies over het kiezen van de juiste medewerker.

Zoeken van personeel

Personeel vinden, selecteren en aanwerven is niet eenvoudig. Geen wonder dat er bij een eerste aanwerving nogal wat blunders gebeuren. Ontdek de tips om het zoeken van het juiste personeel zo objectief mogelijk aan te pakken.

Tip: Via deze kanalen vind je de geknipte medewerker.

Lees meer over blunders bij een eerste aanwerving

Vaste medewerker of freelancer aanwerven?

Naast meteen een medewerker aanwerven, heb je ook de optie om samen te werken met een andere zelfstandige zoals een freelancer. Aan beide statuten zijn er zowel voor jou als voor je medewerker voor- en nadelen aan verbonden. Let alleszins op voor schijnzelfstandigheid.

Zo kies je voor het juiste statuut voor je medewerker

Werken aan je employer brand

Employer branding is een noodzakelijke oefening in een veranderende arbeidsmarkt. Een sterk employer brand leidt uiteindelijk tot een snellere invulling van vacatures, minder verloop en kandidaten die beter passen binnen de bedrijfscultuur. Zeker de moeite waard om op in te zetten dus.

Lees meer over Employer Branding

Trek talent aan met een correct loonpakket

Om het juiste talent aan te trekken, is een correct en competitief loonpakket het minimum. Eigenlijk zijn de tijden waarin een hoog loon volstond voorbij. Bedrijven moeten zich onderscheiden van hun concurrenten, maar geen paniek. Dat kan je bijvoorbeeld met extralegale voordelen. We leggen je uit hoe.

Lees hoe je het juiste loonpakket samenstelt om talent aan te trekken

Personeel in dienst nemen

Bij het in dienst nemen van personeel heb je er meteen een aantal verplichtingen bij. Maar Securex zorgt ervoor dat je wettelijk in orde bent.

Verplichtingen personeel

Bij de aanwerving van een nieuwe medewerker komen tal van verplichte administratieve formaliteiten kijken. Het is niet alleen belangrijk om wettelijk in orde te zijn, maar je wil je nieuwe aanwerving ook het gevoel geven dat hij of zij op jou kan rekenen.

Ontdek de verplichtingen bij het aanwerven van personeel

Onboarding van medewerkers

De eerste werkdag van je nieuwe medewerker is cruciaal en heeft een grote impact op het snelle verloop: veel medewerkers weten vanaf dag één of ze willen blijven of niet. Twijfels over de werkgever liggen vaak aan een slecht onthaal of een gebrek aan administratieve en technische voorbereiding. Zorg daarom voor een geslaagde onboarding.

Lees meer over onboarding: de eerste werkdag van je medewerkers

Soorten arbeidsovereenkomsten

Een medewerker aanwerven is een proces bestaande uit meerdere onderdelen dat uiteindelijk bezegeld wordt met de ondertekening van een arbeidsovereenkomst. Dit document maakt voor jou en je medewerker duidelijk wat er van elkaar verwacht wordt. Het zou ook niet de eerste keer zijn dat werkgever hier fouten in maken: zo voorkom je flaters in je arbeidsovereenkomst.

Het is daarom belangrijk dat je er alle noodzakelijke bepalingen in vastlegt.

Lees meer over het opstellen van een arbeidsovereenkomst

Buitenlandse medewerker aanwerven

Wil je als buitenlandse werkgever personeel aanwerven in België? Dan is het handig om je vertrouwd te maken met de geldende regels en wettelijke verplichtingen.

Maar beter nog, Securex helpt je daarbij. Wil je graag succesvol starten in België vanuit het buitenland? Met Be.lance regelen wij alle administratieve verplichtingen rond de opstart van je Belgische tak en verzorgen je internationaal HR-management.

Ontdek wat Be.lance voor jou kan betekenen

Professioneel HR-advies bij aanwerven, selecteren en opstarten van je personeel

Dit zou je ook kunnen interesseren