Login
Service Contact Lex4You
Login

Personeel aanwerven doet u zo

Werving en selectie uitgelegd van A tot Z

Werft u voor het eerst een medewerker aan, of bent u al enige tijd werkgever? Personeel is een extra steun voor uw zaak, maar het blijft telkens een grote stap. Daarom ondersteunen we u graag met advies over uw verplichtingen als werkgever, bij de berekening van een loonsimulatie tot de selectie van de juiste persoon. Als werkgever kunt u altijd op Securex rekenen.

Contacteer ons

Zo helpen we u bij het aanwerven van personeel

  • Al uw HR-diensten bevinden zich onder één dak
  • Een persoonlijke klantenadviseur staat voor u klaar
  • U bent altijd in orde met uw wettelijke verplichtingen als werkgever
  • Ook tijdens werving en selectie kunt u beroep doen op gespecialiseerd advies en diensten zoals assessments

Uw eerste werknemers

Eerste aanwerving

U overweegt een eerste medewerker aan te werven? Proficiat, dat betekent dat de zaken goed gaan. Om te blijven groeien is personeel een logische stap, maar wel een stap gepaard met heel wat vragen en zorgen. We helpen u op weg met de video ‘Eerste aanwerving stap voor stap’.  

Lees meer over uw eerste medewerker aanwerven

Hoeveel kost een eerste medewerker

U twijfelt of u een eerste medewerker kunt betalen? Zorg dan dat u precies weet hoeveel uw loonkost bedraagt en hoe die is samengesteld. Wat het verschil tussen bruto- en nettoloon is en hoe u een brutoloon bepaalt, leggen we u graag uit.

Lees meer over hoeveel een eerste medewerker u kost

De kost van een eerste aanwerving

U gaat uw eerste werknemer aanwerven. Hoeveel zal u dit kosten? Om de financiële gezondheid van uw bedrijf te garanderen, moet u nu zorgen dat u uw loonkost onder controle houdt.


Premies en hulp bij aanwervingen

U startte uw eigen bedrijf en groeit volop. Weet dat u in functie van uw situatie (bijvoorbeeld een eerste aanwerving) of in functie van het statuut van uw medewerker beroep kunt doen op een doelgroepvermindering, subsidies of regionale premies. Bij een doelgroepvermindering geniet u van een levenslange vrijstelling van uw patronale bijdragen als u uw eerste werknemer in dienst neemt.

Ga voor een voordelige eerste aanwerving via een doelgroepvermindering

Personeel aanwerven doet u zo

Het aanwerven van personeel is iedere keer een belangrijke beslissing, waarbij wij u graag ondersteunen met advies over het kiezen van de juiste medewerker.

Zoeken van personeel

Personeel vinden, selecteren en aanwerven is niet eenvoudig. Geen wonder dat er bij een eerste aanwerving nogal wat blunders gebeuren. Ontdek de tips om het zoeken van het juiste personeel zo objectief mogelijk aan te pakken.

Tip: Via deze kanalen vindt u de geknipte medewerker.

Lees meer over blunders bij een eerste aanwerving

Vaste medewerker of freelancer aanwerven?

Naast meteen een medewerker aanwerven, heeft u ook de optie om samen te werken met een andere zelfstandige zoals een freelancer. Aan beide statuten zijn er zowel voor u als voor uw medewerker voor- en nadelen aan verbonden. Let alleszins op voor schijnzelfstandigheid.

Zo kiest u voor het juiste statuut voor uw medewerker

Werving en selectie: Assessment Centers

Hoe kunt u zich verzekeren van het feit dat een sollicitant over de juiste kwaliteiten beschikt? Met een assessment center kunt u de competenties van uw sollicitant op een objectieve manier observeren. De sollicitant wordt op een beoordeeld aan de hand van simulatie-oefeningen, rollenspelen en een gestructureerd interview. Zo krijgt u een duidelijk beeld van de kandidaat en neemt u een geïnformeerde beslissing.

Ontdek de voordelen van Assessment Centers

Werken aan uw employer brand

Employer branding is een noodzakelijke, maar géén vrijblijvende oefening in een veranderende arbeidsmarkt. Een sterk employer brand leidt uiteindelijk tot een snellere invulling van vacatures, minder verloop en kandidaten die beter passen binnen de bedrijfscultuur. Zeker de moeite waard om op in te zetten dus.

Lees meer over Employer Branding

Trek talent aan met een correct loonpakket

Om het juiste talent aan te trekken, is een correct en competitief loonpakket het minimum. Eigenlijk zijn de tijden waarin een hoog loon volstond voorbij. Bedrijven moeten zich onderscheiden van hun concurrenten, maar geen paniek. Dat kunt u bijvoorbeeld met extralegale voordelen. We leggen u uit hoe.

Lees hoe u het juiste loonpakket samenstelt om talent aan te trekken

Personeel in dienst nemen

Bij het in dienst nemen van personeel heeft u er meteen een aantal verplichtingen bij. Maar Securex zorgt ervoor dat u wettelijk in orde bent.

Verplichtingen personeel

Bij de aanwerving van een nieuwe medewerker komen tal van verplichte administratieve formaliteiten kijken. Het is niet alleen belangrijk om wettelijk in orde te zijn, maar u wilt uw nieuwe aanwerving ook het gevoel geven dat hij of zij op u kan rekenen.

Ontdek de verplichtingen bij het aanwerven van personeel

Onboarding van medewerkers

De eerste werkdag van uw nieuwe medewerker is cruciaal en heeft een grote impact op het snelle verloop: veel medewerkers weten vanaf dag één of ze willen blijven of niet. Twijfels over de werkgever liggen vaak aan een slecht onthaal of een gebrek aan administratieve en technische voorbereiding. Zorg daarom voor een geslaagde onboarding.

Lees meer over onboarding: de eerste werkdag van uw medewerkers

Soorten arbeidsovereenkomsten

Een medewerker aanwerven is een proces bestaande uit meerdere onderdelen dat uiteindelijk bezegeld wordt met de ondertekening van een arbeidsovereenkomst. Dit document maakt voor u en uw medewerker duidelijk wat er van elkaar verwacht wordt. Het zou ook niet de eerste keer zijn dat werkgever hier fouten in maken: zo voorkomt u flaters in uw arbeidsovereenkomst.

Het is daarom belangrijk dat u er alle noodzakelijke bepalingen in vastlegt.

Lees meer over het opstellen van een arbeidsovereenkomst

Buitenlandse medewerker aanwerven

Wilt u als buitenlandse werkgever personeel aanwerven in België? Dan is het handig om u vertrouwd te maken met de geldende regels en wettelijke verplichtingen.

Maar beter nog, Securex helpt u daarbij. Wilt u graag succesvol starten in België vanuit het buitenland? Met Be.lance regelen wij alle administratieve verplichtingen rond de opstart van uw Belgische tak en verzorgen uw internationaal HR-management.

Ontdek wat Be.lance voor u kan betekenen

Professioneel HR-advies bij aanwerven, selecteren en opstarten van uw personeel

Ga voor een vlotte aanwerving
Dit zou u ook kunnen interesseren