Login
Service Contact Lex4You
Login
Ondernemers

Een bedrijf starten als 50-plusser? 5 voordelen

Niet alleen jongeren wagen zich aan het ondernemerschap. Voor wat rijpere mensen is het vaak de perfecte manier om betekenis toe te voegen aan hun levenslange ervaring. Bovendien krijgen ze zo hun tijd onder controle en verdienen ze – in sommige gevallen –meer geld. Twijfelt u? Ontdek dan vijf voordelen die u meteen over de streep trekken.

Geplaatst op 26 december 2019 door Tessa Jaspers

1. U valt terug op jarenlange ervaring

Wilt u een bedrijf starten als 50-plusser? Dan is uw grootste voordeel dat u de nodige (levens)ervaring heeft. U weet misschien al hoe u een bedrijfsplan opstelt. En u schat gemakkelijk mensen in. Lijst dus al uw vaardigheden en connecties op en ontdek hoe u die in uw eigen bedrijf kunt gebruiken.

2. U heeft een enorm netwerk

Een ander groot voordeel is uw netwerk. Dat heeft u in uw hele loopbaan opgebouwd. U bereikt nu mensen tot wie u vroeger geen kans had. En zonder die mensen behaalt u misschien niet wat u wilt. Netwerken is belangrijk om uw bedrijf te lanceren.

3. U weet hoe geld werkt

Wie een bedrijf start, moet op een verstandige manier omgaan met zijn budget. Jonge mensen raken soms zo verstrikt in hun idealisme dat ze het verkeerd aanpakken. Of u in uw carrière ooit al deals heeft gesloten met andere bedrijven of niet, u weet dat geld belangrijk is. Analyseer dus uw budget. Zo staat u stevig in uw schoenen.

4. U krijgt sneller een lening

50-plussers zijn kredietwaardiger. Ze zijn financieel stabieler en hebben al een langer kredietverleden. Daardoor krijgen ze gemakkelijker een lening of financiering voor hun nieuwe bedrijf.

5. U bent vrijer in uw keuzes

50-plussers maken zich minder zorgen over de meningen van anderen. En laten zich daardoor niet beperken. Denk dus eens na over wat u altijd al wilde doen – hoe gek dat misschien klinkt. Volg uw passie. Want uw slaagkansen zijn groter wanneer u iets doet wat u graag doet. Geen idee? Schrijf dan eens op welke activiteiten u graag deed als kind. Misschien zit er wel een bedrijfsidee in verborgen.

Altijd al een bedrijf willen starten? Laat uw leeftijd u dan nu niet tegenhouden. Ga vandaag nog aan de slag.

 

Tessa Jaspers
Marketing & Communication Specialist Segment "Ondernemers"

Tessa is sinds september 2016 Marcom Specialist voor het segment ‘Ondernemers’ bij Securex. In deze rol  helpt ze mee om de marketingstrategieën voor dit segment te definiëren en de vertaling ervan om te  zetten in concrete actieplannen. Haar passies buiten het werk? Tessa houdt van lange wandelingen  met haar hond en ze leeft zich graag uit tijdens de lessen bagbox, battle en indoor cycling. Verder  probeert ze zich ook zoveel mogelijk in te zetten voor team Ferro Fiore, een team dat heel wat acties organiseert om zo jaarlijks deel te kunnen nemen aan de 1.000 km van Kom op Tegen Kanker. 

Laat uw leeftijd u niet tegenhouden.

Ga vandaag nog aan de slag!

Contact

Dit zou u ook kunnen interesseren: