Login
Blog Ondernemers

4 mythes over ondernemerschap ontkracht

Ondernemers | 12 december 2019 | Geschreven door Levie Van Laeken

Wilt u ondernemer worden, maar komt het er niet van? De sprong in het onbekende is diep. En het ondernemerschap kan best wel zwaar zijn, zowel fysiek als psychisch. Toch bestaan er heel wat misvattingen die mensen onterecht afschrikken.

4 mythes over ondernemerschap ontkracht
Betrapt u zichzelf soms op een of meer van de volgende uitspraken?

1. Ik wacht op het juiste momentU wilt op het juiste moment starten. Begrijpelijk, maar bestaat zo’n moment wel? Niemand is ooit echt klaar voor het ondernemerschap. Plant u te uitvoerig, dan start u misschien nooit. Hoe pakt u het dan beter aan? Bereid u zo goed mogelijk voor en … begin gewoon. In kleine stappen leert u elke dag iets nieuws bij – met vallen en opstaan. Begin vandaag nog. Dan bereikt u sneller uw droom: uw eigen rendabele bedrijf.

2. Ik ga me eerst nog bijscholenEchte ondernemers leren continu bij. Ze willen overal goed in zijn. Maar hoewel ze nog veel moeten leren, starten ze hun bedrijf alvast op. Wacht u liever tot u alles weet? Dan komt het er nooit van. Want niemand weet ooit alles. Geef dus nu al het beste van uzelf. En leer intussen continu bij. U bent niet ‘maar’ een nieuweling. U bruist nog van energie, staat open voor innovatie en verlaat sowieso al dagelijks uw comfortzone. En die voordelen mag u niet onderschatten.

3. Ik neem niet graag risico’sBij elk ondernemerschap komen risico’s kijken. Laat ze u niet afschrikken. Succesvolle ondernemers gaan uitdagingen met plezier aan. Ze weten dat het mis kan gaan. Toch nemen ze actief stappen om die risico’s tijdig en continu te beperken. Zo experimenteren ze op een berekende manier en leren ze belangrijke lessen voor de volgende keer. Kijk dus eens op een andere manier naar risico’s. Ga ze niet uit de weg, maar zoek manieren om ze aan te pakken.

4. Ik spaar beter eerst nog watMeestal heeft u geen gigantisch kapitaal nodig om een bedrijf op poten te zetten. Het is vaak voldoende om uw persoonlijke middelen aan te spreken. Dat heeft zijn voordelen: u hoeft niemand te overtuigen van uw idee. Toch meer kapitaal nodig? Dan heeft u meerdere opties:
  • Financiering via centra voor startende of groeiende bedrijven
  • Steun van vrienden, familieleden en believers via crowdfundingplatforms
  • Lening of subsidie via de bank of overheid

Heeft u een droom of een idee waar u volledig achter staat? Start vandaag nog! 
Wij helpen u graag op weg.


  Contacteer ons