Login
Service Contact Lex4You
Login

Videocursus: je eerste werknemer aannemen

Kom alles te weten voor een geslaagde eerste aanwerving

Dankzij onderstaande video’s ontdek je stap per stap hoe je de aanwerving doet van jouw eerste werknemer.

Je eerste aanwerving stap voor stap

Als zelfstandige heb je jouw bedrijf doen groeien en besef je nu dat je handen te kort komt. Is het tijd om een eerste medewerker aan te werven?

Dit is een grote stap maar wij kunnen je geruststellen door enkele mythes te doorprikken in deze eerste video.


De zoektocht naar talent

Proficiat! Je heeft ervoor gekozen om je zaak uit te breiden. Maar voor je jouw vacature langs alle mogelijke kanalen verspreidt, heb je wel nog een paar dingen te doen. Wij begeleiden je hierin. Kom te weten waarmee je van start moet gaan, welke keuzes je moet maken en welke regels je moet vastleggen.


Loonkost

Nu je een idee hebt van het profiel dat je wilt aanwerven, kunnen we inschatten wat je toekomstige werknemer zal kosten. Hoe wordt het bruto- en nettoloon berekend? En wat zijn de verschillende bijdragen en lasten voor de werkgever en werknemer? Ontdek het in deze video. 

Maak ook gebruik van onze loonkost-tool.


Aanwerven

“De vacature is de inhoud die je wilt communiceren naar je potentiële werknemer. En eigenlijk heb je die oefening al half gemaakt.”

Hoe ga je nu op zoek naar de ideale kandidaat?

Volg de stappen van de vacature tot het sollicitatiegesprek in deze video.


Starten als werkgever

De eerste indruk is belangrijk, en dat geldt ook voor de eerste werkdag. Een goed onthaalbeleid zorgt ervoor dat je nieuwe aanwinst zich meteen welkom voelt. Maar daar stopt het niet.

Door iemand in dienst te nemen ben je meteen ook HR-verantwoordelijke. En dat brengt een volledig nieuw takenpakket met zich mee. Ontdek het allemaal in deze video.


Voel je je klaar voor de grote stap? Of heb je toch nog vragen?

Ontdek gerelateerde artikels