Login
Service & contact Lex4You
Login

Juridisch advies voor uw onderneming

Een antwoord op al uw juridische vragen

Als werkgever moet u ten allen tijde voldoen aan de bepalingen van de sociale wetgeving en dat is niet altijd evident. Daarom staan onze experts voor u klaar om via advies u hierin te ondersteunen of te begeleiden, zowel in u relatie met de overheid als met uw medewerkers. Als werkgever kunt u voor al uw juridische vragen op Securex rekenen.
 

Contacteer ons

Waarom beroep doen op de juridische adviseurs van Securex?

  • U bent beter op de hoogte van alle concrete vragen met betrekking tot uw medewerkers
  • U wordt bijgestaan bij het analyseren en opstellen van uw arbeidsovereenkomsten
  • U benadert de vakbonden of de arbeidsinspectie met een gerust hart dankzij onze hulp
  • U beheerst uw wettelijke verplichtingen en sociale wetgeving
  • U krijgt gepersonaliseerd en concreet advies

Securex, uw juridisch expert

Als bedrijfsleider, HR-manager of HR-medewerker heeft u een uitgebreid takenpakket. Volledig op de hoogte zijn van de sociale wetgeving in België is daar één van. Maar laten we eerlijk zijn, dat is bijna onmogelijk. Daarom doet u beroep op een sociaal secretariaat zoals dat van Securex met uitstekende juristen.

Onze adviseurs ondersteunen u bij alle sociaal-juridische vragen die kunnen voortvloeien uit het HR-beleid van uw onderneming. Denk aan het opstellen van uw juridische documenten zoals contracten, overeenkomsten of reglementen.

Wilt u meer weten over de juridische bijstand van Securex?

Uw procedures en documenten onder de loep

Net zoals u bij Securex terecht kunt voor al uw vragen, zorgen we ook voor ondersteuning op vlak van documenten. Dat doen we via onze gewone werking, maar op sommige momenten is het interessant om met een vergrootglas door al uw papieren te gaan om zeker te zijn dat alles nog altijd in orde is.

Dat doen we met een juridische audit van uw sociale documenten. U krijgt een volledige juridische doorlichting van uw documenten en overeenkomsten. Zo kunt u verschillende juridische en financiële risico’s uitsluiten. En bent u gerust dat alles in orde is.

Interesse? Vraag meer informatie op.

Bescherming voor u en uw werknemer

Een samenwerking tussen een werkgever en werknemer moet altijd gedefinieerd worden door een arbeidsovereenkomst. Dit document zal u – en uw werknemer – beschermen tijdens de volledige duur van uw professionele relatie.

Enkele bepalingen die u hier best in vastlegt:

  • De identificatie van beide partijen
  • Het type arbeidsovereenkomst: o.a. bepaalde of onbepaalde duur, deeltijds of voltijds, arbeider of bediende Het loon en de extralegale voordelen
  • Enkele handige opties zoals anciënniteitsvoorwaarden, kilometerbeperking of een vertrouwelijkheidsclausule
  • De ontbinding van het contract: op welke manier en onder welke voorwaarden het opgezegd kan worden, binnen het wettelijk kader natuurlijk

Lees meer over het opstellen van een arbeidsovereenkomst.

Advies nodig bij het opstellen van uw arbeidscontract? Contacteer ons.

Heeft u juridische vragen?

Contacteer ons
Dit zou u ook kunnen interesseren