Login
Service Contact Lex4You
Login
Opleiding

Groei naar duurzaam leiderschap

Met de hedendaagse uitdagingen waarin verandering de enige constante lijkt, is leiderschap belangrijker dan ooit. Maar wat dat leiderschap inhoudt, is eveneens veranderd en voer voor discussie. Vast staat in ieder geval dat leiderschap zich gaandeweg en al doende ontwikkelt.

Vraag vrijblijvend jouw offerte aan!

Waarom kiezen voor deze opleiding?

  • Een uniek leertraject dat bestaat uit 2 volle dagen en 2 individuele coachings
  • Deelnemers geven samen vorm aan de inhoud en leren van elkaar over leiderschap en coaching
  • Reflectie op eigen en andermans ervaringen zorgt voor een groter bewustzijn en het evolueren naar een persoonlijke leiderschapsstijl

Programma

Interactie en leren van elkaar staan centraal tijdens deze opleiding.

Tijdens de opleiding wordt elke thema benaderd vanuit twee invalshoeken: enerzijds ik als leider, mijn kracht en mijn uitdaging en anderzijds ik als leider, toepassing naar mijn team. 

Sessie 1: ‘Ik als leider, mijn kracht en mijn uitdaging’


Deze eerste dag werken we rond zelfkennis en zelfbeschouwing. Aan de hand van je eigen ervaringen en aangereikte denkkaders leer je jezelf beter kennen als mens en als leider. Zo kan je jezelf beter positioneren ten opzichte van je omgeving. 

We bespreken enkele tools voor zelfmotivatie aan de hand van de theorie van zelfbeschikking en de fundamentele behoeften van elke persoon. Vervolgens gaan we samen na hoe we die in de praktijk kunnen brengen voor jou en je team. 

Na afloop van deze dag ken je je werkpunten om een authentieke en duurzame leiderschapsstijl te ontwikkelen; Je weet ook wat je kan doen om jezelf en de leden van je team meer te motiveren. 

Sessie 2: ‘Coachen van medewerkers, leren en experimenteren in een veilig kader’


We werken verder aan zelfkennis door je eigen waarden en eigenschappen te bepalen. Daarnaast ontdek je je valkuilen en uitdagingen op je weg om je leiderschap te ontwikkelen. Ook staan we stil bij ‘vertrouwen’. Wat is het en hoe kan je hieraan werken. 

Aan het einde van de traject stel je een persoonlijke balans op. Je gaat na welke acties je kan ondernemen binnen je team dat je ook zal helpen om je persoonlijke ontwikkeling voort te zetten.

De deelnemers worden gecoacht door ervaren trainers. Er zijn altijd minimum twee trainers aanwezig en de groepen zijn beperkt (max. 10 personen).


Ter informatie: tussen de 2 sessies krijg je een opdracht om uit te oefenen op de werkvloer. Je krijgt ook 2 individuele coachings. Vrij in te plannen wanneer, wel tijdens en tot 3 maanden na de laatste dag.

Voorkennis

Voor deze opleiding is geen specifieke voorkennis vereist.

Naïef als ik ben, had ik gehoopt om dé tips and tricks te leren over hoe je een goede leider kan worden, maar niks is minder waar: leadership is immers geen exacte wetenschap en er spelen velerlei factoren mee. Veel hangt af van de context, omgeving en de mensen van je team. Leadership is bovendien vaak trial-and-error. In dit traject leer je veel over het gedrag van mensen en waarom mensen (inclusief jezelf) zich op een bepaalde manier gedragen.
S.DJ.
IT Manager
Deze opleiding wordt enkel op aanvraag in jouw bedrijf georganiseerd. Interesse?