Login
Service Contact Lex4You
Login

Opleidingen: Premies en subsidies

Geniet van premies en subsidies voor jouw Securex-opleidingen

Jouw medewerkers opleidingen aanbieden, betekent investeren in het menselijk kapitaal van je bedrijf. De Vlaamse en Waalse overheid en de sectorale fondsen moedigen werkgevers dan ook aan met premies en subsidies. Je kan deze ook gebruiken voor onze opleidingen.

Contacteer ons

Kmo-portefeuille

Erkenningsnummer:

 • Health & Safety opleidingen: DV.O104871 (op naam van Securex Externe dienst)
 • HR-opleidingen: DV.O105864 (op naam van Securex Consult)
 • Erkende opleidingen: Alle opleidingen in het kader van welzijn en preventie op het werk, HR-opleidingen en Talent & Career opleidingen.

Meer info: www.kmo-portefeuille.be. Telefoon: 1700 (gratis nr.)

Wil je een deel van de opleiding betalen met opleidingscheques van de KMO portefeuille? Schrijf je in en dien jouw aanvraag in bij de kmo-portefeuille uiterlijk 14 dagen na de eerste dag van de opleiding.

Let op: je moet zelf de aanvraag doen bij de KMO portefeuille, wij komen hiervoor niet tussen. Bovendien kan je de aanvraag indienen voordat je de factuur ontvangt.

Voor meer details, gelieve de website van KMO-portefeuille te bekijken: 
http://www.vlaio.be/themas/kmo-portefeuille.

Ontdek hoe je in Vlaanderen een deel van jouw investeringen in opleidingen kunt recupereren:

 • Is jouw kmo gevestigd in Vlaanderen? Of beoefen je een vrij beroep vanuit een Vlaams kantoor? Dan heb je elk jaar recht op subsidies via de kmo-portefeuille, een initiatief van het Agentschap Ondernemen dat advies en opleidingen ondersteunt.
 • Voor alle ondernemingen is er een steunplafond van 7.500 euro per jaar en een steunpercentage van 30% voor kleine ondernemingen en van 20% voor middelgrote ondernemingen.
 • Wil je een beroep doen op steun via de kmo-portefeuille? Dan moet jouw organisatie beantwoorden aan de regels van het Vlaams Gewest én het juiste juridische statuut hebben. Zo komen vzw’s en grote ondernemingen niet in aanmerking voor subsidies uit de kmo-portefeuille.
 • Je doet een aanvraag via de webtoepassing van de kmo-portefeuille en dat vóór de start van de opleiding of tot veertien dagen erna. Wacht dus niet op jouw factuur, en doe jouw aanvraag direct bij de inschrijving. De factuur kan achteraf aan de aanvraag toegevoegd worden. 
 • Hou bij die subsidieaanvraag de overeenkomst met Securex bij de hand.

Meer informatie over de kmo-portefeuille

Opleidingscheques Waals Gewest

Erkende Securex-opleidingen: alle opleidingen in het kader van welzijn en preventie op het werk.

Ontdek hoe je in het Waalse Gewest een deel van jouw investeringen in opleidingen kunt recupereren.

 • Heb je een btw-plichtige onderneming met minder dan 250 medewerkers én een hoofdzetel in het Waals Gewest (uitgezonderd de Duitstalige regio)? Dan kan je de opleidingen van jouw medewerkers betalen met Sodexo-opleidingscheques.
 • De opleidingscheques kosten je 15 euro per cheque maar hebben een waarde van 30 euro, goed voor één opleidingsuur per medewerker.
 • Een onderneming heeft per kalenderjaar recht op maximaal 400 opleidingscheques. Het is niet mogelijk om voor een enkele training opleidingscheques te cumuleren met andere vormen van financiële steun van het Waalse Gewest.
 • Een medewerker kan zijn opleiding met opleidingscheques betalen wanneer hij een arbeidsovereenkomst heeft in een Waalse zetel van de onderneming, hij een opleiding volgt tijdens de gangbare werkuren én hij deelneemt aan een opleiding die plaatsvindt in het Waalse Gewest.
 • Indien je met opleidingscheques van het Waals Gewest wenst te betalen, gelieve dan dit document in te vullen en op te sturen naar academy@securex.be 

Meer informatie over de opleidingscheques in het Waalse gewest

Wil je meer informatie over de premies en subsidies voor jouw Securex-opleidingen?

Contacteer ons