Login
Service Contact Lex4You
Login
Ondernemers

Waarom een bedrijf starten tijdens de crisis een goed idee is

Ondernemen tijdens covid: het kan

De gezondheidscrisis is voor ons allemaal een moment van bezinning. In deze periode uw eigen baas worden en een bedrijf uit de grond stampen biedt kansen op economische ontwikkeling en persoonlijke ontplooiing.

Laatst bijgewerkt op 11 november 2020 door Levie Van Laeken

Hoewel de coronacrisis de economie van ons land beslist afremt, blijft het ondernemersvirus nog altijd veel Belgen besmetten. 

5 redenen waarom het ook in crisisperiode zo aantrekkelijk is om uw eigen bedrijf te starten:


1. Opportuniteit

Elke crisis schept kansen om te ondernemen. Sommige sectoren lijden ernstig onder de crisis. Wie in één van deze “crisissectoren” een bedrijf opricht, creëert momenteel voor zichzelf vrijwel zeker mooie ontwikkelingskansen.


2. Eenvoud

Momenteel is het in België eenvoudiger dan ooit om een bedrijf op te richten en ondernemer te worden. Dankzij de elektronische handtekening kunt u alle stappen nu bovendien online zetten, van uw KBO- en BTW-inschrijving tot het ondertekenen van de akte bij de notaris.


3. Zinvol werk

We beleven moeilijke tijden en veel mensen zijn onzeker over hun toekomst, twijfelen aan hun loopbaan en vragen zich af wat hen motiveert verder te doen.

Soms luidt de conclusie dat u uw beroepsleven beter een heel andere richting uitstuurt, om eindelijk te doen wat u echt boeit. Het ondernemerschap kan dan de oplossing bieden.


4. Vrijheid

Uw eigen baas worden brengt een aantal verplichtingen met zich mee, maar biedt ook veel vrijheid. Ten slotte hoeft u alleen maar aan uzelf rekenschap af te leggen. U organiseert uw werk zoals u wilt, op voorwaarde dat uw projecten uiteindelijk gestalte krijgen en u voldoende inkomsten haalt uit uw activiteiten. Flexibiliteit is trouwens een belangrijke kwaliteit als u een bedrijf creëert in een crisisperiode.


5. U staat er niet alleen voor

Zelfstandige worden is absoluut geen recept voor eenzaamheid. U doet er goed aan om u vanaf de start van uw activiteiten te omringen met de juiste personen. In elke fase van uw project kunnen zij u helpen en tips geven. Bij Securex staan adviseurs voor u klaar, met informatie en advies bij elke stap die u zet. 

Waarom geen oriëntatiegesprek in het kader van ons project “Zeker van je Zaak” aanvragen en u laten begeleiden door onze coach ? Neem alvast contact op met ons voor dit gratis gesprek!

VLAIO Zeker van je zaak-label.

Levie Van Laeken
Segment Manager Ondernemers

Levie is Segment Manager voor het segment Ondernemers bij Securex. Ze is verantwoordelijk voor het naar buiten brengen van al onze diensten voor ondernemers. Daarnaast is ze continu bezig met het zoeken van nieuwe manieren die het leven van onze ondernemers kunnen vergemakkelijken. Haar doel? Onze (toekomstige) ondernemers zo goed mogelijk inspireren en motiveren over het ondernemerschap en hen zo optimaal mogelijk te informeren over onze dienstverlening. Voordien was Levie aan de slag als consultant in Sales & Marketing en richtte ze zelf enkele ondernemingen in bijberoep op. Haar motto? “Dream it, wish, do it!”.

Dit zou u ook kunnen interesseren