Login
Service Contact Lex4You
Login
Ondernemers

6 bosslady gewoontes die u moet hebben

8 maart is internationale vrouwendag: hoera voor alle vrouwen!  Een dag gewijd aan ons vrouwen omdat we gewoonweg fantastisch zijn. We zijn meesters in het plannen en regelen, we zijn zeer intuïtief aangelegd, problemen oplossen is our middle name en we hebben nog zoveel andere kwaliteiten.

Geplaatst op 5 maart 2020

Ter ere van deze mooie dag heb ik een blog geschreven voor onze vrouwelijke ondernemers die iedere dag het beste van zichzelf geven. En die op zoek zijn naar enkele tips om een nog betere Boss Lady te worden.

Boss Lady ofwel een baasvrouw: een zelfzekere en onafhankelijke vrouw die de leiding neemt over haar leven.

Sommige baasvrouwen zijn geboren onderneemsters. Anderen moeten het al doende leren.
Dus in dit artikel gaan we het hebben over 6 gewoontes die u als onderneemster nog meer kunnen empoweren… Because the world can always use a little more #girlpower.


1. Word wakker met een to do lijst die op u wacht

The secret to getting ahead is getting started
Mark Twain

Wel, daar zit een waarheid in. Hier is uw eerste uitdaging: maak een to-do lijstje de dag voordien.
Situatieschets: de wekker loopt af… U staat op en het eerste waar u aan denkt zijn de 1.000 dingen die u vandaag moet doen. U zou voor minder terug in uw bed willen kruipen.

Wanneer u de avond ervoor uw to do’s al inplant krijgt u onmiddellijk een overzicht van uw prio’s. Met uw lijstje erbij kunt u ’s morgens in no-time uw to do’s tackelen.

Schrijft u uw to do’s neer in een schriftje of op post-it blaadjes? Of heeft u het eerder voor apps? Do whatever works for you! Enkele favoriete apps voor mij zijn ‘Wunderlist’ en ‘Todoist’.


2. Slaap als een roos

Wanneer we spreken over een gezonde levensstijl denken we meestal aan gezond eten, 2l water per dag drinken en laten we de 10.000 stappen per dag niet vergeten.
Wel, al het opgesomde is belangrijk maar we vergeten vaak dat slaap ook in het bovenstaande lijstje thuishoort. Gemiddeld 7-8u slaap per nacht geeft ons een fris en klaar gevoel voor de volgende dag.

Ons lichaam functioneert het beste als we goed uitgerust zijn. Probeer geen intensieve activiteiten vóór het slapengaan. Zoek eerder naar wat u ontspant. U kunt hiervoor een leuke app gebruiken zoals CALM waarbij u vóór het slapengaan sleep stories kunt beluisteren.


3. Mediteer

Het is bewezen: mediteren helpt u te focussen, vermindert angst, verhoogt de creativiteit en helpt u beter te slapen. Maar hoe begint u er nu aan? Ik geef het toe, het is geen evidentie om uw focus te houden als u voor een eerste keer moet mediteren. Maar de aanhouder wint!

Na enkele dagen merkt u een verbetering in uw concentratie. U kunt zich inschrijven voor een yoga cursus of al eens proeven van meditatie met de Headspace app. Met deze app kunt u slechts in enkele minuten dagelijks trainen op mindfulness.


4. Maak SMART-doelen

Doelen zijn een heel belangrijke factor in uw succes! Vaak worden ze vaag of vrijblijvend geformuleerd.
Uw doelstellingen kunnen pas succesvol zijn als u ze SMART definieert.  
SMART staat voor: specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden.
Een mooi voorbeeld kan zijn: "Ik wil dat mijn klantenportefeuille groeit met 3% t.o.v. vorig jaar."

Meer weten over SMART-doelen? Lees onze blog ‘SMART doelstellingen voor ondernemers

5. Netwerk

Maak er een punt van om op regelmatige basis deel te nemen aan netwerkevents die in uw omgeving plaatsvinden. Dit kunnen kleine lokale events zijn. Het is moeilijk voor klanten om u te vinden als zij niet weten dat u bestaat. Kansen bieden zich aan op de meest onverwachte momenten. Misschien ontstaat er zelfs een mooie samenwerking door het netwerken.


6. Plan batch days

Dit is voor mij PURE GOLD! Niet zo lang geleden heb ik de dames van Werk & Leven ontdekt toen ik scrolde in mijn Spotify Podcasts.

De dames omschrijven batch days als dagen die u 100% wijdt aan één bepaalde taak! Dit kunt u toepassen op uw administratie, het updaten van uw website of het uitschrijven van offertes. Het idee is dat u alle mogelijke afleidingen uitschakelt en u volledig kunt focussen op het uitvoeren van die ene taak. Wonder boven wonder: dit blijkt echt te werken en heeft als voordeel dat u veel gedaan krijgt op één dag.

Het komt erop neer een routine op te bouwen rond taken die u dagelijks/wekelijks of maandelijks moet uitvoeren. Dit geeft structuur en u bouwt goede gewoontes op.

Kleine recap 6 bosslady gewoontes

  1. Word wakker met een to do list die op u wacht
  2. Slaap als een roos
  3. Mediteer
  4. Maak SMART-doelen
  5. Netwerk
  6. Plan batch days


Lijken bovenstaande tips u te helpen, maar wilt u nog meer uit uzelf halen? Zoekt u persoonlijke ondersteuning in het ontwikkelen van uw talenten? Ligt u in de knoop met uw work-life balance en wilt u persoonlijke begeleiding? Onze coach Greet helpt u graag verder.

Neem vandaag nog contact op

Dit zou u ook kunnen interesseren