Login
Service Contact Lex4You
Login
Ondernemers

5 redenen waarom ondernemers houden van ondernemen

Love is in the air! 14 februari is het Valentijn en zet (bijna) iedere geliefde zijn beste beentje voor. In deze blog hebben we het niet over ‘5 romantische uitjes’ of ‘hoe overleeft u Valentijn zonder lief’.
Deze dag draait om de liefde voor het ondernemerschap. 

Geplaatst op 10 februari 2020

Sommige mensen zouden er nooit aan beginnen, anderen kunnen niet zonder hun eigen bedrijf.

Wat maakt ondernemerschap zo fantastisch? Waarom houdt een zelfstandige ervan om zelfstandige te zijn? Hieronder sommen we 5 redenen op.

1. U bent uw eigen baas

Met stip op nummer 1: uw eigen baas zijn! Dit lijkt ook wel logisch aangezien u aan niemand hoeft te rapporteren. Als ondernemer neemt u de eindbeslissingen en kiest u zelf de weg voor uw onderneming. Ook mooi meegenomen is dat u zelf kiest met wie u wilt samenwerken.

2. Ondernemen geeft vrijheid

Als ondernemer heeft u veel meer vrijheid dan bij een baas. Natuurlijk heeft u als ondernemer ook afspraken waar u zich aan moet houden. Een groot verschil is dat u bijvoorbeeld uw tijd kunt indelen zoals u zelf wilt, te beslissen waar u werkt en/of om te bepalen hoe er gewerkt wordt. Geen kritiek van collega’s of van uw baas. U bepaalt wat u wilt doen!

3. U leert elke dag

Wanneer u jarenlang hetzelfde werk doet, kan het gebeuren dat u in een bore-out terecht komt. Uw job kan een pak minder uitdagend worden. Als ondernemer zal dit niet snel gebeuren. Elke dag kunt u bij wijze van spreke iets bijleren. Denk maar aan het maken van kostprijsberekeningen, het organiseren en plannen van uw agenda,...

4. Continue uitdaging

Een waarheid als een koe. Als ondernemer moet u vaak problemen oplossen en kansen benutten. Hierdoor wordt u heel oplossingsgericht.

Welke andere vaardigheden heeft een ondernemer nodig?
Lees de blog: ‘10 belangrijke competenties van een succesvolle ondernemer

5. U kunt focussen op zaken die u echt leuk vindt

Als ondernemer kunt u een job creëren die volledig bij u past. Natuurlijk heeft iedere job zijn minder leuke kanten. Als ondernemer is het wel zo dat er meer nadruk kan zijn op de zaken die u wel leuk vindt.


Fonkelen uw ogen bij het lezen van bovenstaande voordelen? Twijfelt u nog? Met een goede begeleiding komt u al een stap verder. Heeft u vragen over onze begeleiding?

Stel ze hier en een Securex-expert contacteert u.

Dit zou u ook kunnen interesseren