Login
Service Contact Lex4You
Login

Dekking overlijden voor zelfstandigen

Bescherm je naasten in geval van overlijden

Een overlijden is zwaar om dragen. Bovendien heeft het vaak ook financiële gevolgen voor je nabestaanden. Met een overlijdensdekking bouw je een extra kapitaal op, zodat je naasten niets tekortkomen na je overlijden.

Contacteer ons

Wat zijn de voordelen van de overlijdensdekking?

  • Financiële bescherming van je familie als je overlijdt
  • Keuze uit drie formules om een overlijdenskapitaal voor je naasten op te bouwen

Werking

Dankzij de overlijdensdekking krijgen je naasten een extra kapitaal (in tak 21) om hun financiële toekomst veilig te stellen.  

Je kan kiezen uit verschillende opties: 

  1. Bepaald bedrag: Je bepaalt op voorhand het minimumbedrag dat je dierbaren ontvangen. Heb je dit bedrag nog niet gespaard op het moment van je overlijden? Securex dekt het verschil. Heb je al meer gespaard dan verwacht? Dan betaalt Securex het totale bedrag van je spaargeld aan je nabestaanden. 
  2. Bijkomend kapitaal: Je bepaalt op voorhand het extra kapitaal dat je dierbaren ontvangen. Na je overlijden ontvangen je naasten dat extra kapitaal bovenop het bedrag dat je reeds spaarde. 
  3. Kapitaal na ongeval: Je naasten ontvangen een vooraf bepaald bedrag indien je overlijdt aan de gevolgen van een ongeval.

Deze opties maken deel uit van ons gepersonaliseerd Life@Ease aanbod.

Voorbeelden

Bepaald bedrag 

Bij de start van je contract bepaal jij dat je nabestaanden minstens 100.000 euro moeten ontvangen in geval van overlijden. Dat is het vastgestelde minimumbedrag

Op het moment van je overlijden spaarde je reeds 20.000 euro in het kader van je contract. Securex dekt dan het verschil van 80.000 euro. Zo ben je zeker dat je nabestaanden het vooraf bepaalde bedrag van 100.000 euro ontvangen. 

En wat als je al 130.000 euro gespaard had op het moment van je overlijden? Securex betaalt die 130.000 euro aan je nabestaanden. 

Bijkomend kapitaal  

Bij onderschrijving van je contract bepaal je dat je naasten in geval van overlijden 25.000 euro extra moeten ontvangen bovenop het bedrag dat je al hebt gespaard. Dit is het vastgestelde aanvullend kapitaal. 

Op het moment van je overlijden had je al 20.000 euro gespaard. Je naasten ontvangen dus een bedrag van 45.000 euro. Securex dekt het verschil van 25.000 euro. 

Kapitaal na ongeval  

Het kapitaal bij ongeval is ook een vooraf bepaald bedrag dat uitgekeerd wordt maar enkel indien de verzekerde overlijdt binnen de 180 dagen na en als rechtstreeks gevolg van een ongeval

Meer weten over de bescherming bij overlijdensverzekering?

Combineer de overlijdensdekking met volgende verzekeringen