Login
Service Contact Lex4You
Login

Dekking overlijden voor zelfstandigen

Bescherm uw naasten in geval van overlijden

Een overlijden is zwaar om dragen. Bovendien heeft het vaak ook financiële gevolgen voor uw nabestaanden. Met een overlijdensdekking bouwt u een extra kapitaal op, zodat uw naasten niets tekortkomen na uw overlijden.

Contacteer ons

Wat zijn de voordelen van de overlijdensdekking?

  • Financiële bescherming van uw familie als u overlijdt
  • Keuze uit drie formules om een overlijdenskapitaal voor uw naasten op te bouwen

Werking

Dankzij de overlijdensdekking krijgen uw naasten een extra kapitaal (in tak 21) om hun financiële toekomst veilig te stellen.  

U kunt kiezen uit verschillende opties: 

  1. Bepaald bedrag: U bepaalt op voorhand het minimumbedrag dat uw dierbaren ontvangen. Heeft u dit bedrag nog niet gespaard op het moment van uw overlijden? Securex dekt het verschil. Heeft u al meer gespaard dan verwacht? Dan betaalt Securex het totale bedrag van uw spaargeld aan uw nabestaanden. 
  2. Bijkomend kapitaal: U bepaalt op voorhand het extra kapitaal dat uw dierbaren ontvangen. Na uw overlijden ontvangen uw naasten dat extra kapitaal bovenop het bedrag dat u reeds spaarde. 
  3. Kapitaal na ongeval: Uw naasten ontvangen een vooraf bepaald bedrag indien u overlijdt aan de gevolgen van een ongeval.

Deze opties maken deel uit van ons gepersonaliseerd Life@Ease aanbod.

Voorbeelden

Bepaald bedrag 

Bij de start van uw contract bepaalt u dat uw nabestaanden minstens 100.000 euro moeten ontvangen in geval van overlijden. Dat is het vastgestelde minimumbedrag

Op het moment van uw overlijden spaarde u reeds 20.000 euro in het kader van uw contract. Securex dekt dan het verschil van 80.000 euro. Zo bent u zeker dat uw nabestaanden het vooraf bepaalde bedrag van 100.000 euro ontvangen. 

En wat als u al 130.000 euro gespaard had op het moment van uw overlijden? Securex betaalt die 130.000 euro aan uw nabestaanden. 

Bijkomend kapitaal  

Bij onderschrijving van uw contract bepaalt u dat uw naasten in geval van overlijden 25.000 EUR extra moeten ontvangen bovenop het bedrag dat u al hebt gespaard. Dit is het vastgestelde aanvullend kapitaal. 

Op het moment van uw overlijden had u al 20.000 euro gespaard. Uw naasten ontvangen dus een bedrag van 45.000 EUR. Securex dekt het verschil van 25.000 euro. 

Kapitaal na ongeval  

Het kapitaal bij ongeval is ook een vooraf bepaald bedrag dat uitgekeerd wordt maar enkel indien de verzekerde overlijdt binnen de 180 dagen na en als rechtstreeks gevolg van een ongeval

Meer weten over de bescherming bij overlijdensverzekering?

Contacteer ons
Combineer de overlijdensdekking met volgende verzekeringen