Login
Service Contact Lex4You
Login

Persoonsvolgend budget

Wij helpen mensen met een beperking en al wie hen helpt

Heeft u recht op een persoonsvolgend budget (PVB)? Dan doet u misschien een beroep op een persoonlijke assistent. U wordt dan de werkgever van die persoon. Bent u niet vertrouwd met personeelsadministratie? Wij zorgen ervoor dat u in orde bent met alle verplichtingen.

Contacteer ons

Waarom kiest u voor Securex?

  • Wij komen gratis bij u langs om de wettelijke verplichtingen te regelen en al uw vragen te beantwoorden
  • Geef de maandelijkse werkkalender van uw assistent gemakkelijk door via onze applicatie
  • Geniet van prijsvoordelen dankzij onze samenwerking met bijstandsorganisaties

Wat is het persoonsvolgend budget (PVB)?


Het persoonsvolgend budget (PVB) – voorheen persoonlijk assistentiebudget (PAB) – is een budget dat iemand uit Vlaanderen met een beperking kan krijgen voor ondersteuning, zorg en persoonlijke assistentie.

Sinds 1 januari 2017 worden voorzieningen voor volwassenen met een beperking niet meer gesubsidieerd. Voortaan krijgen zij zelf een budget dat ze vrij kunnen inzetten. Voor minderjarigen blijft het PAB wel bestaan.


Onze oplossingen

Officieel wordt u werkgever van uw assistent. Als werkgever moet u toch aan een aantal wettelijke bepalingen houden. Wij staan klaar om u doorheen alle nodige stappen te begeleiden. 


Reken op de volgende diensten

Personeelsadministratie en loonberekeningen

Wij nemen al het papierwerk van u over. Denk maar aan de arbeidsovereenkomst, de maandelijkse loonbrief voor uw assistent en de aangiftes aan de overheid. Als klant van ons Sociaal Secretariaat heeft u een persoonlijke adviseur met kennis van de assistentiewetgeving. Hij maakt uw dossier op en staat u bij met raad en daad.


Preventie en bescherming

Wij sluiten u aan bij een Externe Dienst voor Preventie en Bescherming, zoals de wet bepaalt. Die gaat na of uw woonplaats een veilige werkplek is voor uw assistent.


Arbeidsongevallenverzekering

Hiermee beschermt u uw assistent voor de gevolgen van een mogelijk arbeidsongeval. We ontwikkelden een verzekering op maat zodat u aan alle wettelijke vereisten voldoet.  


Kinderbijslag

Tot slot moet u aangesloten zijn bij een kinderbijslagfonds


Veelgestelde vragen

Hoe kom ik aan mijn persoonsvolgend budget?

Om een persoonsvolgend budget (PVB) aan te vragen volgt u een procedure

Meer info daarover vindt u hier.


Hoeveel kost een persoonlijke assistent per maand?

Daarvoor moet u eerst beslissen hoeveel loon u wil uitbetalen. En hoeveel uren per week u een assistent nodig hebt. Bovenop het loon betaalt u sociale bijdragen en vakantiegeld, eventueel een eindejaarspremie. Verder moet u zich aansluiten bij een externe dienst voor preventie en bescherming en moet u een arbeidsongevallenverzekering afsluiten. 

Laat de exacte kost berekenen


Ik weet al wie ik als persoonlijke assistent wil. Welke stappen moet ik nu ondernemen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij komen zo snel mogelijk gratis bij u langs en beantwoorden al uw vragen. Overtuigt onze aanpak u? Dan nemen we alle administratie meteen van u over en regelen we alle wettelijke verplichtingen zodat uw assistent aan de slag kan.


Met welke organisaties werkt Securex samen voor PVB?

We werken nauw samen met alle bijstandsorganisaties en met Agilitas. Een bijstandsorganisatie helpt u met de optimale besteding van uw budget en de verantwoording naar de overheid.

Wilt u meer weten over het persoonsvolgend budget?

Contacteer ons