Login
Service & contact Lex4You
Login
Werkgevers

5 redenen om voor warrants te kiezen

Warrants zijn een financieel instrument om lonen te optimaliseren met zowel voordelen voor jezelf als je medewerkers. Ondernemingen staan vaak terughoudend  tegenover warrants, ook al bieden ze talrijke voordelen. Hieronder vind je 5 redenen om voor warrants te kiezen!

Geplaatst op 16 juli 2019 door Diandra Di Dio

1. Beperkt risico

Men hoort vaak het argument: “Het gaat om een financiële transactie, mijn werknemers gaan geld verliezen. Dit is mij te riskant!”.

Niet noodzakelijk! Dankzij de korte termijn warrants beperkt de blokkeringsperiode zich tot een enkele nacht. Dit betekent dat je medewerkers hun warrants de volgende dag al (of op de eerstvolgende werkdag) kunnen verkopen.

2. Snelle omzetting in cash

“Warrants? Dat is niet wat mijn medewerkers willen, zij willen meteen hun geld in cash ontvangen”.

Misschien denk je dat de warrants niet het type bonus zijn die jouw medewerkers het liefst zouden ontvangen? Toch kunnen ze die heel snel in cash omzetten (zie punt 1). Ze hebben helemaal geen effectenrekening nodig.

Wanneer is een effectenrekening dan wel nodig? Als jouw medewerkers hun warrants niet binnen de 7 kalenderdagen verkopen, zullen ze rechtstreeks aan hen worden overgemaakt. In dat geval is een effectenrekening wel nodig, zodat ze de warrants zelf kunnen beheren.

3. Toegankelijk voor alle bedrijven

“Warrants zijn uitsluitend voor grote bedrijven bestemd…”.

Het warrantsplan richt zich tot elk type bedrijf zoals start-ups, kmo’s en grote ondernemingen. De voordelen (vrijstelling van RSZ-bijdragen) komen zowel jezelf als jouw medewerkers ten goede (mits je bepaalde voorwaarden naleeft).

Dit betekent winst voor elke onderneming!

4. Geen administratieve complexiteit

“Een plan indienen, dat is veel te complex! Mijn HR-manager zal er nog maar eens kostbare tijd mee verliezen…”.

Met ons warrantsplan blijft zowel je persoonlijke investering als die van je medewerkers beperkt. Het volstaat om enkele formaliteiten na te leven die wij jou duidelijk zullen uitleggen.

5. Geen enkele voorafgaande toestemming vereist

“Als ik een warrantsplan indien, zal ik ongetwijfeld heel wat formaliteiten moeten vervullen…”.

Wil je een warrantsplan opstarten, dan hoef je hiervoor geen specifieke aanvraag in te dienen. Dit in tegenstelling tot andere vormen van loonoptimalisatie zoals bijvoorbeeld de cao 90 (bonusplan). Verder hoef je geen cao af te sluiten of een toetredingsakte op te stellen.

Wil je graag een warrantsplan invoeren binnen jouw bedrijf? Neem contact op met onze experten ! Zij helpen je graag verder en nemen alle formaliteiten voor hun rekening.

Ben je nog niet volledig overtuigd? Vul dit formulier in en je ontvangt volledig vrijblijvend je simulatie.


1. Warrants kunnen niet toegekend worden ter vervanging van het basis maandloon, een eindejaarspremie of vakantiegeld. De toekenning ervan mag niet onevenredig zijn ten opzichte van het gewone loon van je medewerkers (in dit verband mag de zogenaamde 20%-regel niet uit het oog verloren worden). Bovendien mag je ze niet toekennen aan ontslagen werknemers (behoudens uitzonderingen). Ten slotte moeten jouw medewerkers schriftelijk aan hun cash bonus verzaken, voordat ze hier recht op hebben.

Diandra Di Dio
Marketing Officer - Employers

Diandra is sinds 2018 werkzaam bij Securex. Na een korte periode als marketeer voor de verzekeringsproducten, is ze Marketing Officer geworden voor het segment Employers. Haar doel? De producten en diensten van Securex promoten die onze klanten werkgevers optimaal zullen helpen. In haar vrije tijd leest ze veel en ontdekt ze graag nieuwe series.

diandra.di.dio@securex.be

Dit zou je ook kunnen interesseren