Login
Service Contact Lex4You
Login
Ondernemers

Waar hebben ondernemers vandaag het meeste behoefte aan?

Een eigen zaak opstarten is niet vanzelfsprekend. Het aantal faillissementen blijft stijgen en minder mensen starten een eigen zaak. Maar om een succesvolle zaak op te bouwen, zijn heel wat factoren van belang: uitwerken van een strategie, testen van producten en diensten, inzichten in marketing en verkoop, goede relaties met financiële instanties, enz.

Laatst bijgewerkt op 5 december 2014 door Hermina Van Coillie

Uit onderzoek van Securex blijkt dat ondernemers zelf een aantal knelpunten naar voren schuiven.

  • Waar hebben ondernemers het meeste behoefte aan?
  • Kennis ontwikkelen over succesvol ondernemen
  • Kennis ontwikkelen over marketing en verkoop
  • Kennis ontwikkelen over leidinggeven
  • Aanwerven van medewerkers
  • Verkopen van producten en diensten aan klanten

Daarentegen vindt de Belgische ondernemer dan weer dat hij geen hulp nodig heeft bij het beslissen welke klanten het belangrijkste zijn. Ook het uitvoeren van zijn businessidee en zijn strategie, zegt hij onder de knie te hebben.

En u? Heeft u dezelfde behoeften?

Hermina Van Coillie
Experte HR Research

Hermina Van Coillie is onderzoeksexperte in het Securex studiecentrum, HR Research. Motivatie is de rode draad doorheen haar werk. Ze specialiseerde de afgelopen jaren in thema’s zoals vergrijzing en langer werken, duurzame inzetbaarheid, motivatie op de werkvloer en leiderschap. Een van de kernvragen is: hoe kunnen we werknemers motiveren om langer aan de slag te blijven? En elke dag opnieuw motiveert Hermina ook haar 4 kinderen om ’s ochtends op tijd op te staan.