Menu
Blog Ondernemers

Sta sterker als ondernemer dankzij coaching

Ondernemers | 06 juni 2019 | Geschreven door Greet Raets

Als startende ondernemer wilt u uiteraard een succesvolle en gezonde onderneming uitbouwen. Maar weet u wat een van de belangrijkste succesfactoren is van uw onderneming? Uzelf. U bent immers de drijvende kracht achter uw onderneming. Uw onderneming kan maar bloeien als het goed gaat met u. Als u sterk staat, over de juiste competenties beschikt en in optimale (mentale) conditie verkeert.

Sta sterker als ondernemer dankzij coaching

Hoe zorgt u ervoor dat u steeds in conditie blijft? Laat u coachen. 

1.    Ontwikkel uw ondernemerscompetenties
U wilt van uw onderneming een succes maken? Dan heeft u de juiste ondernemerscompetenties nodig zoals doorzettingsvermogen, besluitvaardigheid en overtuigingskracht. Hoe ver staat u daarin? Moet u daaraan nog werken? Heeft u voldoende zicht op de markt? Bent u een goed netwerker? Via coaching krijgt u zicht op uw sterktes en valkuilen. En samen met een coach werkt u een actieplan uit om uw competenties verder te ontwikkelen. 

2.    Houd de stress op afstand
Een zaak opstarten brengt soms stress en onzekerheden met zich mee. Het is belangrijk dat u zich daartegen zo vroeg mogelijk wapent. Zo bespaart u zichzelf slapeloze nachten. Dat kan met de hulp van een coach. Samen analyseren jullie hoe stress bij u ontstaat en wat uw specifieke energiegevers en energievreters zijn. Met een coach leert u bovendien methodes om uw stressniveau in balans te houden en zo steeds fris voor de dag te komen.

3.    Ontdek wat u goed én graag doet
Als ondernemer bent u niet alleen bezig met uw product of dienstverlening. U moet ook waken over de administratie, de marketing, financiën, enz. Misschien doet u dat niet zo graag of kost het u meer energie dan u zou willen. Coaching kan u daarbij ondersteunen. Een coach helpt u stil te staan bij wat u goed kunt én ook graag doet. Want dat geeft u de drive om vol te houden en te groeien. En die andere taken? Daar zoeken we een oplossing voor die bij u past. Bijvoorbeeld taken leren loslaten of aan anderen uitbesteden.

4.    Stel de juiste vragen en maak de juiste keuzes
U bent gedreven. Anders zou u niet voor het ondernemerschap kiezen. De kans is dan ook groot dat u het gevoel hebt tijd te kort te komen. Naast uw zaak wilt u misschien aandacht besteden aan uw gezin, hobby’s, sporten, cultuur. Lukt het om alles te combineren? Of is het nodig om keuzes te maken? En waarvoor kiest u dan? Wat is echt belangrijk voor u? Een coach helpt u de juiste vragen te stellen en keuzes te maken

5.    Houd uw blik op de toekomst gericht
Staat u soms stil bij uw toekomst? Bij wat u op de lange termijn wilt realiseren? En heeft u al uitgetekend hoe u stap voor stap dichter bij uw doel komt? Een coach biedt u een kader om de grote krijtlijnen uit te tekenen, onderzoekt wat u daarvoor nodig heeft en hoe u dat het best aanpakt. En dat alles op uw maat, volledig afgestemd op uw waarden. 

Zijn deze vragen herkenbaar voor u? En wilt u nagaan wat een coach voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op
0 Reactie(s) Verberg/toon commentaren
Geen reactie.