Login
Service Contact Lex4You
Login
Ondernemers

Sta sterker als ondernemer dankzij coaching

Als ondernemer wilt u uiteraard een succesvolle en gezonde onderneming uitbouwen. Maar weet u wat een van de belangrijkste succesfactoren is van uw onderneming? Uzelf. U bent immers de drijvende kracht achter uw onderneming.

Laatst bijgewerkt op 25 mei 2020 door Greet Raets

De coronacrisis heeft bij heel wat ondernemers een grote impact. In dergelijke omstandigheden is het niet altijd makkelijk om positief te blijven. Toch kunt u als ondernemer ook een opportuniteit zien in de huidige omstandigheden. 

Hieronder laten we Eline De Meyer kort aan het woord.


Uw onderneming kan maar bloeien als het goed gaat met u. Hieronder nog enkele tips:

1. Ontwikkel uw ondernemerscompetenties

U wilt van uw onderneming een succes maken? Dan heeft u de juiste ondernemerscompetenties nodig zoals doorzettingsvermogen, besluitvaardigheid en overtuigingskracht. Hoe ver staat u daarin? Moet u daaraan nog werken? Heeft u voldoende zicht op de markt? Bent u een goed netwerker? Via coaching krijgt u zicht op uw sterktes en valkuilen. En samen met een coach werkt u een actieplan uit om uw competenties verder te ontwikkelen. 

2. Houd de stress op afstand

Een zaak opstarten brengt soms stress en onzekerheden met zich mee. Het is belangrijk dat u zich daartegen zo vroeg mogelijk wapent. Zo bespaart u zichzelf slapeloze nachten. Dat kan met de hulp van een coach. Samen analyseren jullie hoe stress bij u ontstaat en wat uw specifieke energiegevers en energievreters zijn. Met een coach leert u bovendien methodes om uw stressniveau in balans te houden en zo steeds fris voor de dag te komen.

3. Ontdek wat u goed én graag doet

Als ondernemer bent u niet alleen bezig met uw product of dienstverlening. U moet ook waken over de administratie, de marketing, financiën, enz. Misschien doet u dat niet zo graag of kost het u meer energie dan u zou willen. Coaching kan u daarbij ondersteunen. Een coach helpt u stil te staan bij wat u goed kunt én ook graag doet. Want dat geeft u de drive om vol te houden en te groeien. En die andere taken? Daar zoeken we een oplossing voor die bij u past. Bijvoorbeeld taken leren loslaten of aan anderen uitbesteden.

4. Stel de juiste vragen en maak de juiste keuzes

U bent gedreven. Anders zou u niet voor het ondernemerschap kiezen. De kans is dan ook groot dat u het gevoel hebt tijd te kort te komen. Naast uw zaak wilt u misschien aandacht besteden aan uw gezin, hobby’s, sporten, cultuur. Lukt het om alles te combineren? Of is het nodig om keuzes te maken? En waarvoor kiest u dan? Wat is echt belangrijk voor u? Een coach helpt u de juiste vragen te stellen en keuzes te maken

5. Houd uw blik op de toekomst gericht

Staat u soms stil bij uw toekomst? Bij wat u op de lange termijn wilt realiseren? En heeft u al uitgetekend hoe u stap voor stap dichter bij uw doel komt? Een coach biedt u een kader om de grote krijtlijnen uit te tekenen, onderzoekt wat u daarvoor nodig heeft en hoe u dat het best aanpakt. En dat alles op uw maat, volledig afgestemd op uw waarden.

Greet Raets
Business coach

Greet is business coach bij Securex. Zij coacht ondernemers in hun ontwikkeling en groei. Tijdens haar  loopbaan heeft ze een expertise uitgebouwd rond ondernemerscompetenties, omgaan met stress,  balans privé-werk, je business uitbouwen vanuit je waarden en drijfveren, … Haar uitgangspunt: “de ondernemer is de stuwende kracht van zijn/haar onderneming en moet in zijn/haar kracht kunnen blijven”. 

Wilt u nagaan wat een coach voor u kan betekenen?

Vraag uw gratis online intake gesprek aan

Dit zou u ook kunnen interesseren: