Login
Service Contact Lex4You
Login
Ondernemers

Drie boeken die u moet lezen als ondernemer

Lezen is een unieke kans om voor een lage prijs urenlang in het brein van iemand met veel kennis te kruipen. Elk jaar worden er meer dan een miljoen nieuwe boeken gepubliceerd. Kunt u nog kiezen?

Laatst bijgewerkt op 11 mei 2020 door Oliver Op de Beeck

In dit artikel ga ik dieper in op welke boeken uw tijd als ondernemer waard zijn.


Remote: Office not required

De laatste jaren is er steeds meer vraag naar telewerken. Het coronavirus heeft deze discussie nog meer gevoed. 

Is het noodzakelijk om elke dag op kantoor te zijn? Volgens het team van Basecamp is dat niet zo. Zij schreven een praktisch boek over ‘remote work’. 

Een systeem voorzien waarin uzelf als bedrijfsleider en/of medewerkers van thuis uit werken, heeft nog een aantal bijkomende voordelen. Zo kunt u meer talent aantrekken, omdat uw bedrijf niet meer locatiegebonden is. Ook bent uzelf én uw medewerkers doorgaans productiever, omdat het drukke verkeer geen impact meer heeft en uren kunnen beter ingedeeld worden.

Ontdek hier het boek


Extreme Ownership: How U.S. Navy SEALs Lead and Win

Heeft u genoten van ‘Kamp Waes’? Vond u het fijn om te zien hoe onbekende mensen op korte termijn hecht kunnen samenwerken? U kunt leren hoe u dat toepast binnen uw onderneming.

Het boek Extreme Ownership is geschreven door een ex-Navy Seal die een leidinggevende functie had. Jocko Willink beschrijft hoe hij zijn missies structureerde, hoe hij ervoor zorgde dat zijn team hun moraal behield en wat de valkuilen zijn binnen elke organisatie.

Vanuit een militair standpunt beschrijft hij dat u beter een leider dan baas kunt zijn. Het is noodzakelijk dat u een grote verantwoordelijkheid opneemt. Dat zorgt er namelijk voor dat er meer vertrouwen is. Het boek werd een New York Times bestseller.

Ontdek hier het boek


Company of One: Why Staying Small Is the Next Big Thing for Businesses

Voelt u de druk om alsmaar te groeien met uw bedrijf, ook al vindt u dit niet noodzakelijk? Geniet u van uw huidige levensstijl en wilt u vooral uw stress verminderen? Dan is dit boek een enorme aanrader.

Auteur Paul Jarvis omschrijft het idee dat uw bedrijf niet moet groeien. Het kan ook anders. Door praktisch advies en talrijke voorbeelden mee te geven, maakt dit boek iets los in uw mindset. 

Groei is fijn, het zorgt voor zuurstof en brengt middelen met zich mee. Jammer genoeg gaat dit vaak gepaard met een aantal negatieve bijwerkingen zoals verhoogde druk, minder tijd voor uw naasten en een pak meer stress. Vind de balans en lees eens de anti-thesis voor groei!

Ontdek hier het boek


Boeken zijn de ideale manier om na te denken. Ik zeg steevast dat een boek van 400 pagina’s slechts een vijftal pagina’s heeft dat er toe doen. Dat ratio lijkt niet ideaal, maar is wel meer dan voldoende. Mijn beste ideeën zijn namelijk gekomen uit die vijf pagina’s van dikke boeken. Veel leesplezier!


Kunnen wij u verder met iets helpen?

Contacteer ons gerust
Oliver Op de Beeck
Stichter/zaakvoerder van Kreatix

Oliver Op de Beeck (23) is de stichter/zaakvoerder van Kreatix. Opgericht in 2014 ontpopte dit internetbureau zich razendsnel van VOF tot BVBA, van startup tot bedrijf, van passionele hobby tot 150+ klanten in binnen- en buitenland.
 
Kreatix bouwt websites, webshops, doet aan digitale marketing en voorziet een strategie voor je bedrijf online.

Dit zou u ook kunnen interesseren