Login
Service Contact Lex4You
Login
Ondernemers

Waarom videomarketing een must is

Wie al eens surft op de sociale mediakanalen, kan er niet aan ontsnappen: overal ziet u video’s verschijnen. Video’s doen het goed op sociale media. Ze vallen op en ze worden vaak bevoordeeld in de algoritmes. Zo haalt u gratis meer bereik op sociale media.

Geplaatst op 20 juni 2019 door Oliver Op de Beeck

Contentmarketing is de beste manier om traffic te genereren naar uw website of webshop. Het trekken en binden van de bezoeker door middel van relevante content creëert een blijvende band. Een band waarbij de bezoeker terugkeert. Zo veranderlijk als de mens is, zo veranderlijk is de marketing. Een bezoeker blijft altijd op zoek naar de beste informatie.

Kies daarom voor videomarketing als u uw doelgroep op een dynamische manier kennis wilt laten maken met uw organisatie.

Waarom video op sociale media?

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Het mag dan ‘maar’ een gezegde zijn, in onze huidige maatschappij slaat het meer dan de nagel op de kop. Meer en meer video-inhoud wordt vandaag de dag bekeken dan ooit tevoren. Video’s zorgen er dan ook voor dat u als bedrijf vertrouwen creëert bij uw klanten.

Vertrouwen is de basis van alles. Dat maakt het ook de nummer 1 uitdaging van vele bedrijven. Het hele concept van content marketing is gebaseerd op het creëren van vertrouwen en langetermijnrelaties met klanten. Stop met verkopen en laat de mensen naar u toe komen door hen interessante, relevante informatie aan te bieden.

Video's kunnen het vertrouwen ook bevorderen. Sommige consumenten staan nog steeds sceptisch tegenover het kopen van producten en diensten op internet. Het presenteren van uw product in een interactieve video, zorgt ervoor dat mensen meer betrokken worden bij uw product en een online aankoop sneller zullen vertrouwen.

Uit onderzoek blijkt dan ook dat 54% van de consumenten meer video’s wilt zien van de bedrijven waar zij moreel achter staan of waar zij producten en/of diensten aankopen. 

Daarnaast opent het meteen ook perspectieven naar nieuwe doelgroepen. Kijk maar naar jongeren, die tot voor kort zo moeilijk te bereiken waren, of zij die al langer weigeren lange teksten te lezen, kunt u nu eenvoudig bereiken met een korte video. Uw boodschap raakte nog nooit zo snel verspreid.

Return on Investment

Het komt allemaal neer op het rendement op de investering. Als we naar de cijfers kijken, is 88% van de videomarketeers tevreden met de ROI van hun videomarketinginspanningen op sociale media (Animoto, 2018). Uit hetzelfde verslag blijkt dat 80% van de marketeers ook zegt tevreden te zijn met de ROI van videoadvertenties die ze op sociale media hebben geplaatst.

Over het algemeen gebruiken bedrijven videomarketing om hun verkoop te verhogen, naamsbekendheid en vertrouwen te vergroten, om hun huidige klanten op de hoogte te houden en om potentiële klanten te bereiken.

De platforms die het meest gebruikt worden door marketeers voor het plaatsen van social media marketing video's en video-advertenties zijn Instagram, YouTube en Facebook. Een reden waarom videomarketing als marketingtool de voorkeur krijgt, is vanwege de mogelijkheid om alles uit te leggen in een formaat dat thuishoort bij de wil van de gebruikers: het visuele formaat. Tutorials of explainer video's zijn vooral populair onder eindgebruikers.

Meteen uw contentstrategie omgooien?

Nee. Het is niet nodig of verstandig om een contentstrategie per direct om te gooien en u alleen maar op video's te richten. Analyseer, evalueer en bepaal waar video binnen uw organisatie het beste tot zijn recht komt.
Bekijk hoe bloggen en video elkaar kunnen versterken en hoe op de meest efficiënte wijze video's een onderdeel kunnen vormen van uw marketingplan.

Oliver Op de Beeck
Stichter/zaakvoerder van Kreatix

Oliver Op de Beeck (23) is de stichter/zaakvoerder van Kreatix. Opgericht in 2014 ontpopte dit internetbureau zich razendsnel van VOF tot BVBA, van startup tot bedrijf, van passionele hobby tot 150+ klanten in binnen- en buitenland.
 
Kreatix bouwt websites, webshops, doet aan digitale marketing en voorziet een strategie voor je bedrijf online.

Dit zou u ook kunnen interesseren: