Login
Service Contact Lex4You
Login
Ondernemers

Een eigen bedrijf opstarten, goed idee, maar tegen welke prijs?

Het gebrek aan informatie over wat het kost om een zaak op te starten, kan vandaag een mogelijke rem op het ondernemerschap betekenen. Wie niet precies weet wat een eigen bedrijf opstarten concreet betekent, zal misschien met koudwatervrees kampen.

Laatst bijgewerkt op 2 februari 2017 door Gaelle Houyoux

Een tijd geleden gaf onze business coach Joëlle Boutefeu een interview aan de krant Le Soir, waarin zij een globale schatting maakte van de kosten bij opstart van een eigen onderneming. Heb je deze publicatie gemist? Dan lees je hier nog eens de belangrijkste conclusies.

Uiteraard hangt de kosten die je zal maken, in de allereerste plaats af van je project en van de personen met wie je samenwerkt. Maar bepaalde items, zoals het ondernemingsnummer, de publicatie in het Belgisch Staatsblad of nog de te betalen sociale bijdragen kan je niet vermijden.

Heb je nog vragen over deze infographic? Wil je graag de stap wagen, maar twijfel je of je wel aan alles gedacht hebt? Neem dan zeker contact op met onze experten of surf naar onze site.

Gaelle Houyoux
External Communications Specalist

Gaelle houdt zich bezig met communicatie bij Securex. Zij verzorgt het dagelijks beheer van deze blog en steunt het geheel aan externe communicatie binnen Securex. Als rasechte Brusselse, maakt zij graag tijd vrij om door haar wijk te slenteren en er leuke nieuwe plannen te ontdekken.