Login
Service Contact Lex4You
Login
Ondernemers

4 redenen waarom leren en evolueren zo belangrijk is als ondernemer

Als ambitieuze ondernemer ziet u uw bedrijf graag evolueren. U wilt elke dag een beetje beter worden. Gelukkig maar, want zo blijft u gemotiveerd. Maar, het is belangrijk dat u als ondernemer zelf ook steeds evolueert.

Geplaatst op 14 september 2017 door Eline De Meyer

Als ambitieuze ondernemer ziet u uw bedrijf graag evolueren. U wilt elke dag een beetje beter worden. Gelukkig maar, want zo blijft u gemotiveerd. Maar, het is belangrijk dat u als ondernemer zelf ook steeds evolueert.

Uzelf verbeteren, heruitvinden en steeds up-to-date blijven van de laatste nieuwe zaken is essentieel binnen het ondernemerschap. Enkel zo krijgt u de kans nieuwe dingen te ontdekken en eventueel dat ene gat in de markt te vinden en te dichten!

De markt en de wetgevingen evolueren voortdurend. Het is vaak erg moeilijk om al die wijzigingen steeds bij te houden. Daarom is het van belang om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwigheden. Op die manier verbetert u de werking van uw onderneming en zorgt u voor een sterkere positie ten opzichte van uw concurrenten.

Educating yourself does not mean that you were stupid in the first place; it means that you are intelligent enough to know that there is plenty left to learn.
Melanie Joy

Waarom is het belangrijk om te blijven leren en evolueren als ondernemer? We vatten het even samen:

1. U blijft ambitieus

Door te investeren in constante opleiding en steeds op de hoogte te willen blijven van de laatste nieuwe tendensen, toont u aan nieuwsgierig te zijn. U toont aan dat u wilt investeren in uw toekomst en dat u uitkijkt naar nieuwe ontwikkelingen. Go for it!

2. U houdt de vinger strak aan de pols

Wanneer u de actualiteiten goed opvolgt, of u zichzelf inwerkt in nieuwe technieken of werkwijzen, bent u in staat de vinger dichter aan de pols te houden over wat er zich rondom u afspeelt. U kan zo snel nieuwe opportuniteiten opsporen en er dus ook sneller op inspelen. Een groot voordeel dus ten opzichte van uw concurrentie.

3. U bent beter voorbereid

Door constant te willen bijleren en de reflex te hebben om de nieuwigheden op te pikken, kan u er op rekenen dat u een stapje voor bent op anderen die dit niet doen. U bent beter voorbereid op (onverwachte) veranderingen en krijgt mogelijk de tijd om met een oplossing op de proppen te komen alvorens de eventuele verandering zich voor u in een risico keert.

4. U zult zichzelf zekerder voelen

In de veranderende omgeving van vandaag is het vaak moeilijk om een houvast te hebben. Bijscholing en op de hoogte blijven van nieuwe veranderingen, kan helpen om meer zelfzeker te ondernemen. U bent beter op de hoogte en dus minder vatbaar voor onzekere boodschappen die anderen binnen uw netwerk misschien verspreiden. Geloof dus in uzelf en laat u niet beïnvloeden!

Om u alvast op goede weg te zetten, vindt u hierbij een overzicht van alle opleidingen voor ondernemers in de Securex Academy.

Succes!

Eline De Meyer
Sales Manager Ondernemers

Eline komt dagelijks in contact met startende en gevestigde ondernemers. Ze biedt hen een luisterend oor om samen te kijken hoe ze hun idee kunnen omzetten in een concrete zaak. Door haar oprechte nieuwsgierigheid komen er soms nog blinde vlekken naar boven bij deze ondernemers, waar Eline met plezier een gepaste oplossing voor zoekt. Ook houdt ze ervan nieuwe mensen te leren kennen en te kijken hoe Securex een betekenisvolle meerwaarde kan bieden voor deze personen of organisaties. Eline is een ondernemende, positieve enthousiaste mama van 2 kinderen.