Login
Service Contact Lex4You
Login
Ondernemers

Magic Chocolates: een succesverhaal van vrouwelijk ondernemerschap

Vrouwen blijven in de minderheid onder de Belgische ondernemers. Slechts 32% van de eenmanszaken in België staat op naam van een vrouw. Over het algemeen zijn vrouwen voorzichtiger en is de stap naar het ondernemerschap voor hen niet gemakkelijk.

Laatst bijgewerkt op 7 maart 2019 door Ellen van Oost

Minder faillissementen bij vrouwelijke ondernemers

Nochtans is er geen reden om afwachtend te zijn: vrouwen gaan veel minder snel failliet dan mannen. Van alle faillissementen zijn maar 24% van ondernemingen met vrouwen aan het hoofd.

Laten we dus meteen een einde maken aan de vooroordelen over vrouwen die ondernemen. Het succes van een bedrijf hangt niet af van geslacht, maar van ambitie, doorzettingsvermogen en een duidelijke visie voor de juiste product-marktcombinatie. Helga en Ines van Magic Chocolates zijn hier het levende bewijs van: zij waagden in 2017 de sprong naar het ondernemerschap, en met succes!

Bekijk hier het verhaal van Helga en Ines:


Van overname tot een bedrijf in expansie

Moeder en dochter namen een chocoladefabriek over die allergenenvrije, vegan chocolade produceert. Door het unieke concept onderscheiden ze zich van andere chocoladeproducenten. Wat van hun verhaal zo’n succes maakt? Passie voor hun product, in combinatie met een goede portie ambitie. Ondertussen is de fabriek verhuisd naar een groter pand, werd een eerste werknemer in dienst genomen en droomt het duo luidop van een grotere uitbreiding naar het buitenland.

Voelt u het ook al kriebelen? Laat u inspireren door deze twee sterke vrouwen en start uw eigen zaak!


Heeft u uw zaak al gestart?

En overweegt u een eerste werknemer in dienst te nemen? Neem ons e-book door voor een volledig overzicht van wat er bij het aanwerven van een medewerker komt kijken.
Download onze e-books over 'Uw eerste aanwerving'


Ellen van Oost
Marketing & Communication Advisor Segment kmo

Ellen werkt binnen het marketingdepartement en verzorgt de marketingcommunicatie voor het segment kmo's en startende werkgevers.

Dit zou u ook kunnen interesseren: