Login
Service Contact Lex4You
Login
Ondernemers

Hoe kan je je goed omringen?

Een onderneming starten is vandaag de dag niet meer echt een uitdaging. Maar volhouden, dat wel! Geen eenvoudige opdracht. Vooral omdat er niet echt een mirakelrecept bestaat… Maar gelukkig bestaan er wel tips om jouw kansen op slagen te verhogen! Je goed laten omringen bijvoorbeeld.

Geplaatst op 12 december 2016 door Davy Courteaux

“Alleen gaat het sneller. Samen geraken we verder.”

Wel, daarmee ben ik akkoord! Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Dat is de reden waarom ik beslist heb om je 5 tips mee te geven, geïnspireerd op mijn eigen ervaring, om je te helpen om je het mooiste menselijke avontuur te laten beleven, omringd door de beste mensen:

1. Vooraleer je op zoek gaat naar de beste persoon, moet je zelf de beste persoon zijn

Je kan niet goed functioneren in jouw relaties met anderen, indien je niet goed in jouw vel zit. Zorg voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Laat je niet leiden door jouw complexen! Ken jouw zwakheden en werk eraan, zodat ze jouw positie niet kunnen verzwakken.

2. Maak van jouw waarden en jouw principes een “filter”

Laat alle mensen door die filter passeren met wie je zou willen samenwerken. Dat is de basis. En indien er een element is dat je stoort, engageer je dan niet. Die persoon is dan wellicht niet de juiste persoon! Luister enkel naar jouw instinct, jouw gevoel. Je moet het 100% eens zijn met alles wat die persoon is. Niet 99 %… maar 100 %!

3. Deel dezelfde ambitie en stel de juiste vragen!

Stel je niet tevreden met het feit dat je complementair bent en elkaar waardeert. Deel dezelfde ambitie en stel de juiste vragen. Zoals: “ben je bereid om jouw avonden, weekends en vakantie op te offeren? Hoeveel uren telt een werkdag voor je? En jouw loon? Hoeveel wens je te verdienen binnen 6 maanden? Hoe zou je reageren indien je jezelf gedurende 2 maanden geen loon kan uitkeren?”

4. Haast je niet. Neem de tijd om jezelf te testen

Ga niet te snel een engagement aan… Zelfs indien het talent er veelbelovend uitziet en je mooie woorden hoort! Beperk de risico’s op een mislukking en stel een testperiode voor. Werk enkele maanden samen en leer elkaar beter kennen.

5. Zeg de waarheid en niets dan de waarheid

Let op! Indien er geknoeid wordt met koopwaar, dan riskeer je mensen te ontgoochelen. Wees dus eerlijk en zeg de waarheid. Niets dan de waarheid.

Ik hoop dat deze tips je zullen verder helpen. Tot het volgende artikel, waarin ik zal antwoorden op de vraag: “Je goed omringen, ok! Maar met welke mensen?“. Ondertussen kan je al mijn artikels terugvinden op de blog.

Davy Courteaux
Ondernemer en oprichter van C-DAVY

Als gedreven ondernemer, is Davy Courteaux nu ook een ambassadeur van Securex voor, onder andere, het project "Ik start mijn zaak". Hij zal in het kader van 'Ik start mijn zaak' ook op het toneel verschijnen tijdens de showferences. Bovendien, is Davy presentator op NRJ STARTUP en de oprichter van C-DAVY.