Login
Service Contact Lex4You
Login
Ondernemers

Het juiste moment om aan de slag te gaan in de e-commerce

Verkoop op afstand: eenvoudig en doeltreffend

De manier waarop we winkelen is grondig veranderd door COVID-19. Mensen kopen massaal online sinds de eerste lockdown. Bent u nog niet mee op die kar gesprongen? Goed nieuws: het is kinderspel om een eigen website te maken voor onlineverkoop.

Geplaatst op 7 december 2020

Een webshop maken creëert een etalage waardoor u toch contact kunt houden met uw klanten en zelfs uw klantenbestand kunt uitbreiden, omdat e-commerce nu eenmaal geen grenzen kent.


Hoe een webshop maken?

Het is eerst en vooral belangrijk om te weten dat een e-commerce website makkelijk gebouwd kan worden en dit op verschillende manieren :


1. Social media

Dankzij Facebook en andere sociale media kunt u contact houden met uw klanten. Hoewel het in principe geen e-commercesites zijn, zijn ze perfect om in allerijl een verkooprelatie te creëren door foto’s of video’s van uw producten of diensten te delen en door uit te leggen hoe ze deze online kunnen aankopen. Deze methode vraagt om een grote betrokkenheid en is vrij tijdrovend. De doeltreffendheid ervan hangt af van de grootte van uw community (aantal volgers).


2. Zelf een eigen website maken

U hoeft uiteraard geen HTML- en coderingsexpert te zijn om zelf een website te maken. Er bestaan immers gebruiksklare formules die toegankelijk zijn voor het grote publiek: het CMS.

CMS staat voor content management system. Het zijn platformen waarmee u zelf een eenvoudige website kunt bouwen, inclusief commerciële functies via een beveiligde betalingsmodule.

Voor een honderdtal euro’s heeft u al een gepersonaliseerde domeinnaam (het webadres dat moet worden ingegeven om u te vinden), hosting, e-mailadressen en een gepersonaliseerd design dat overeenstemt met uw activiteiten. Welk CMS u ook kiest, het helpt u om stap voor stap een eigen webshop te maken. De meest gekende CMS-platformen zijn Wordpress, Drupal, Joomla en Wix.


3. Een website laten maken door een professional

U bent niet echt een computerwonder, heeft geen tijd of de CMS-tools beantwoorden niet aan uw verwachtingen? Contacteer dan een professionele websitebouwer. U betaalt natuurlijk meer, maar u bent er wel zeker van dat uw website volledig voldoet aan de criteria van de onlineverkoop. Zo moet uw site bijvoorbeeld ‘responsive’ zijn. Dat betekent dat hij even doeltreffend en gebruiksvriendelijk moet zijn op een pc als op een smartphone en tablet.


Het belang van SEO

Zodra uw website klaar is, moet hij de nodige publiciteit krijgen en goed scoren in de zoekmachines. Het is dan ook belangrijk dat wanneer iemand een leren jas zoekt in Ukkel, hij of zij eerst uw shop tegenkomt in plaats van die van uw concurrent.

Zowel DIY (do it yourself)-CMS als professionals kunnen u helpen bij deze referencing of SEO (Search Engine Optimization). Weet bovendien dat u ook kunt betalen om uw referencing te verbeteren (SEA of Search Engine Advertising).

Dit zou u ook kunnen interesseren