Login
Service Contact Lex4You
Login
Ondernemers

5 voordelen van werkgever worden

Personeel aanwerven; heel wat zelfstandigen stellen deze stap uit. Ze hebben schrik voor nog meer administratieve rondslomp, extra kosten en andere moeilijke uitdagingen.

Laatst bijgewerkt op 7 december 2017 door Gaelle Houyoux
Ons dossier 'Uw eerste werknemer aanwerven'

Toch biedt een eerste aanwerving enkele interessante kansen. Door uzelf te omringen met een goed team zal uw onderneming ongekende hoogten bereiken. Wij zetten alvast 5 voordelen op een rijtje:

1. Word opnieuw kapitein

Als zaakvoerder bent u vaak bezig met algemene administratieve zaken. Die mogen natuurlijk niet blijven liggen. Maar spijtig genoeg leiden ze af van de strategische kant van uw bedrijf.

Door personeel aan te werven, heeft u meer tijd om een strategie uit te tekenen. Want een onderneming zonder strategie is stuurloos. Word dus opnieuw kapitein. Stippel een route uit en engageer uw werknemers om uw visie te verwezenlijken.

2. Complementaire kennis in huis

Entrepreneur Richard Branson zei ooit: “it’s all about finding and hiring people smarter than you.” Slimme zaakvoerders trekken slimme werknemers aan. U kunt niet alles zelf doen. Want ook in de bedrijfswereld is de homo universalis-mythe al lang ontkracht.

U heeft er dus alle baat bij om uzelf te omringen met andere mensen – werknemers die nieuwe kennis en inzichten bieden. Complementariteit zal de groei van uw onderneming alleen maar ten goede komt.

3. Meer focus door verdeling van taken

Als zelfstandige ondernemer combineert u diverse functies. U houdt zich zelfs bezig met de administratie, boekhouding, marketing, enz. Allemaal taken die ‘ook’ belangrijk zijn voor een goede werking van de onderneming, maar vaak onnodig veel tijd opslorpen.

Delegeren is dus de boodschap. Huur personeel in, verdeel deze ondersteunende activiteiten en focus op de kerntaken van uw onderneming.

4. Fiscale voordelen

Werkgever worden is fiscaal interessant. Dankzij de taxshift kunt u bij de eerste aanwervingen genieten van enkele fiscale voordelen. U betaalt bijvoorbeeld geen patronale basisbijdrage voor uw eerste teamlid. Daarnaast is er een RSZ-vermindering voor uw 2e tot 6e werknemers, en 20% korting op de bedrijfsvoorheffing. Dat is mooi meegenomen, toch?

5. Een team op maat

Elke onderneming heeft een unieke bedrijfscultuur. Die wilt u natuurlijk behouden. Gelukkig bepaalt u zelf wie u komt versterken. Iemand die heel gestructureerd werkt, barst van de energie of zich graag creatief uitleeft; werf de juiste mensen aan en stel het perfecte team samen dat bij uw visie past!

Gaelle Houyoux
External Communications Specalist

Gaelle houdt zich bezig met communicatie bij Securex. Zij verzorgt het dagelijks beheer van deze blog en steunt het geheel aan externe communicatie binnen Securex. Als rasechte Brusselse, maakt zij graag tijd vrij om door haar wijk te slenteren en er leuke nieuwe plannen te ontdekken.