Menu
Onze opleidingen

Ontdek ons opleidingsaanbod

Vind uw opleiding
Thema
Leervorm
Doelgroep

107 opleiding(en)

Automatische Externe Defibrillator (AED)

De AED vergroot de overlevingskansen van een slachtoffer met 60%. Tijdens deze cursus leert u reanimatie- en AED-technieken toepassen volgens de richtlijnen van de Europese en Belgische Reanimatieraad.

Leer levensreddend handelen bij kinderen

Voor een kind kan een trap, een pot hete thee, een stopcontact of een plastic zak tot levensbedreigende situaties leiden. Tijdens deze opleiding leert u hoe gevaarlijke situaties voorkomen en juist handelen mocht het toch misgaan.

Aanpassing werkpost

Tijdens deze opleiding brengen we uw medewerkers enkele ergonomische principes bij. Ter voorbereiding analyseren we de ergonomie van uw werkplek en stellen u verbeteringen voor.

Rugsparend werken

Deze opleiding leert uw medewerkers de principes van ergonomisch tillen en zitten aan en maakt hen bewust van de fysieke risico’s indien zij dit niet correct doen.

Veiligheid en ergonomie (poetsdienst)

Deze opleiding vormt uw medewerkers van de poetsdienst over veilig werken en een correcte ergonomie. De wisselwerking tussen theorie en praktijk maakt hen bewust van fysieke risico’s en laat hen ervaren dat werken met een juiste houding aangenamer is.

Verplaatsingstechnieken

In de zorgsector maakt tillen deel uit van het dagelijkse takenpakket. Verkeerd tillen kan tot overbelasting van rug leiden. Leer in deze opleiding ergonomisch verantwoord tillen onder leiding van onze ervaren tilcoach.

Train the trainer – Beeldschermwerkcoach

Na deze opleiding met audit kunnen de deelnemers hun collega’s begeleiden bij het ergonomisch inrichten van hun werkpost en kunnen ze de nodige basisrichtlijnen meegeven.

Train the trainer - Zorgsector

Tijdens deze opleiding krijgt u een houdingstraining. U leert verplaatsingstechnieken aan en ontdekt u hoe u collega’s kunt stimuleren rugsparend te werken. Daarna volgt een interne begeleiding met uw eigen uitrusting en hulpmiddelen.

Train the trainer - Rugsparend werken

Deze opleiding leidt uw medewerkers op tot trainer rugsparend werken bij het manueel hanteren van lasten. Deze tilcoaches zijn in staat om zelfstandig hun collega’s bij te sturen en korte opleidingen te geven rond rugsparend werken.

Health & SafetyTV - Vermijd de risico’s van sedentarisme

De impact van langdurig zitten op uw medewerkers is niet te onderschatten. Deze opleidingsvideo leert u het belang van beweging en ergonomie om gezondheidsproblemen te voorkomen.

Health & SafetyTV - Ergonomische principes voor het kantoor

Een slechte inrichting van de werkplek kan op termijn leiden tot gewrichts- of spierpijn en langdurige werkonbekwaamheid. Deze opleidingsvideo leert u praktische tips over hoe een juiste houding achter de computer of aan de telefoon gezondheidsklachten kan vermijden.

Health & SafetyTV - Manueel hanteren van lasten in de industrie

Onzorgvuldige handelingen tijdens het optillen en verplaatsen van lasten in een industriële omgeving kunnen op termijn leiden tot gezondheidsklachten en langdurige werkonbekwaamheid. Deze opleidingsvideo helpt u om de risico’s in te schatten en aandoeningen te voorkomen.

Health & SafetyTV - Manueel hanteren van lasten in een magazijn

Onzorgvuldige handelingen tijdens het optillen en verplaatsen van lasten in een magazijn kunnen op termijn leiden tot gezondheidsklachten en langdurige werkonbekwaamheid. Deze opleidingsvideo helpt u om de risico’s van het hanteren van lasten in een magazijn in te schatten en...

Health & SafetyTV - Manueel hanteren van lasten op kantoor

Ook op kantoor kan het tillen van lasten fysieke gevolgen hebben. Deze opleidingsvideo helpt u om de risico’s van het hanteren van lasten op kantoor in te schatten en musculoskeletale aandoeningen te voorkomen.

Stressmanagement

Niemand is immuun voor stress. Wanneer spanning te hoog oploopt of te lang aanhoudt, kan dat kwalijk zijn. Maar stress kan ook positief zijn. Een adrenalineboost leidt namelijk tot betere prestaties. Deze opleiding helpt u om uw veerkracht te vergroten en stress om te buigen ...