Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen
CAO 32bis - Overgang van onderneming krachtens overeenkomst

Blijft het huidige tijdskrediet of thematisch verlof behouden?

In principe moet een werknemer die zijn prestaties wenst te schorsen of verminderen bij de nieuwe werkgever, dit aan hem vragen.

Laatst bijgewerkt op 8 februari 2024

Dit verzoek veronderstelt dat hij opnieuw aan de toegangsvoorwaarden voldoet en de procedure voldaan is.

Er geldt evenwel een uitzondering wanneer de verandering van werkgever het gevolg is van een conventionele overdracht van onderneming. In dat geval mag het tijdskrediet of thematisch verlof dat een aanvang heeft genomen bij de oorspronkelijke werkgever, verder gezet worden bij de nieuwe werkgever tot en met de voorziene einddatum.

Opdat de werknemer de schorsing of vermindering van zijn prestaties kan verder zetten bij de nieuwe werkgever, moet de werkgever een verklaring van overdracht” invullen en ondertekenen. Hij moet de contactgegevens van de werknemer, de voormalige werkgever en zichzelf invullen en bevestigen dat verandering van werkgever het gevolg is van een conventionele overdracht van de onderneming.

Een specifieke procedure zal toegepast worden indien de overdracht naar de nieuwe werkgever meer dan 25 personeelsleden betreft die in tijdskrediet of thematisch verlof waren bij de oude werkgever. U vindt hierover meer informatie op de site van de RVA.

Alle artikelen over CAO 32bis - Overgang van onderneming krachtens overeenkomst