Menu
Blog Ondernemers

Boost uw succes met individuele begeleiding!

Ondernemers | 21 juni 2018 | Geschreven door Eva Maes

Wat als u een hobby heeft, die snel een passie wordt en waarvan u uw (bij)beroep wil maken? Dan moet u gaan voor die passie! Professionele begeleiding en advies zijn cruciaal als u een eigen zaak wil starten! Ik spreek uit ervaring.

Boost uw succes met individuele begeleiding!

Ik startte mijn zaak

Vorige winter ben ik begonnen met het maken van juweeltjes, voor mezelf. Omdat ik graag juwelen draag en graag veel afwissel. Ik dacht: “ik maak ze gewoon zelf, dan heb ik er lekker veel en kan ik bij elke outfit een ander juweeltje combineren”. En toen werd ik gebeten, door de juwelenmicrobe. Het nadenken, materialen uitkiezen en creëren van een uniek juweeltje werd een passie. Door de enthousiaste reacties van mijn omgeving groeide het idee om er iets meer mee te doen.

Op 1 september 2017 werd mijn bedrijfje “Eva Juwelen” geboren, een webshop waar ik mijn handgemaakte juwelen verkoop. Voor de nieuwsgierigen, neem gerust een kijkje op www.evajuwelen.be ;-).

Een bedrijfje opstarten is meer dan het maken van de juwelen alleen. Denk aan het opbouwen van de website, fotograferen van de juwelen, marketing via sociale media, visitekaartjes en een reclamebanner maken, prijzen berekenen, cadeautjes inpakken, bestellingen verwerken en versturen, materiaal zoeken en aankopen, homeparty’s organiseren, boekhouding bijhouden, btw-aangifte doen… Ik hoef u dus niet te vertellen dat dit een zeer tijdsintensieve hobby is geworden.

Één van de belangrijkste stappen om een bedrijf op te starten

Voor het aanvragen van een ondernemingsnummer en de btw-activatie ben ik langsgegaan bij het ondernemingsloket van Securex (tevens mijn werkgever, want ik combineer dit met het statuut van werknemer), waar ik zeer goed geholpen ben. Ik liet me begeleiden door verschillende coaches, voor diverse thema’s. Dit was één van de belangrijkste stappen die ik heb gezet bij de opstart van mijn bedrijfje.

Ik had vooral nood aan advies op vlak van marketing en boekhouding. Hoe kan ik met een beperkt budget reclame maken en klanten winnen? Hoe kan ik zelf mijn boekhouding bijhouden en de belastingaangifte invullen? Welke kosten mag ik inbrengen? Eline en Philippe, mijn coaches, hebben tijd voor mij gemaakt, op al mijn vragen geantwoord, voorstellen geformuleerd en samen hebben we naar oplossingen gezocht. Door die gesprekken heb ik veel tijd gewonnen, en vooral: ik kreeg concrete tips aangeboden, waar ik onmiddellijk mee aan de slag kon.

Een (bij)beroep als zelfstandige starten? Werk hard, laat u begeleiden in de zaken waar u nog geen ervaring mee heeft, en ga voor die droom! Het geeft ontzettend veel voldoening als u uw klanten gelukkig kan maken met een product dat je zelf hebt gecreëerd. Ik ben in ieder geval gemotiveerd om van mijn bedrijfje een succes te maken!

0 Reactie(s) Verberg/toon commentaren
Geen reactie.
Geef een reactie