Inloggen
Service & Contact e-Shop Securex.be
Inloggen
Maaltijdcheques: algemene regels

Beperking van de geldigheidsduur van de maaltijdcheque

De geldigheidsduur van de elektronische maaltijdcheque is beperkt tot 12 maanden te rekenen vanaf de creditering van de maaltijdchequerekening.

Laatst bijgewerkt op 12 april 2022

De maaltijdcheque heeft in principe een geldigheidsduur van 12 maanden vanaf het ogenblik dat de cheque op de maaltijdchequerekening wordt geplaatst. De sanitaire crisis heeft echter een groot aantal sluitingen veroorzaakt.

De wetgever heeft bijgevolg beslist om de reactivering toe te laten van de cheques die in 2021 zijn vervallen [1]. Concreet kent de uitgever van de maaltijdcheques opnieuw een maaltijdcheque toe aan de werknemer van hetzelfde bedrag als van de in 2021 vervallen cheques, zonder bijkomende kosten voor de werknemer of voor u.

Deze maaltijdcheque heeft een geldigheidsduur van 12 maanden, vanaf het ogenblik dat de cheque op de maaltijdchequerekening wordt geplaatst.

Bovendien mag hij enkel gebruikt worden voor het betalen van een maaltijd of het aankopen van verbruiksklare voedingswaren.

[1]  Artikels 151 tot 153 van de programmawet van 27 december 2021 (1), Belgisch Staatsblad van 31 december 2021, 2de editie.

Alle artikelen over Maaltijdcheques: algemene regels