Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Jaarlijkse vakantie

Uw werknemer heeft elk jaar recht op een aantal vakantiedagen. Hoe wordt dat aantal bepaald? Wanneer kan uw werknemer vakantie opnemen? En hoe zit dat juist met het vakantiegeld?

Afhankelijk van uw paritair comité zijn afwijkingen mogelijk. Bekijk deze sectorale afwijkingen via Paritaire Comités.

Het recht op vakantie

Uw werknemers hebben recht op wettelijke vakantie. Op hoeveel dagen hebben ze recht? Kunnen ze die dagen volledig vrij kiezen? En wat als ze (bijna) geen vakantiedagen hebben? Hier vindt u alle info over de jaarlijkse vakantie van uw werknemers.

Het vakantiegeld in dienst

Uw werknemers worden niet enkel betaald tijdens hun vakantie. Ze hebben ook recht op dubbel vakantiegeld. Lees er hier alles over en ontdek ook het verschil tussen de betaling van het vakantiegeld voor uw arbeiders en bedienden.

Het vakantiegeld uit dienst of het vertrekvakantiegeld

Verlaat een bediende uw onderneming? Dan heeft hij recht op vertrekvakantiegeld. Voor uw arbeiders is een andere regeling van toepassing. Hier leest u alles over het vertrekvakantiegeld.

De Europese of aanvullende vakantie

Stel dat uw werknemer vorig jaar zelfstandige was en nu bij u komt werken. Dan heeft hij maar een beperkt aantal wettelijke vakantiedagen. Of misschien zelfs geen enkele dag. Ontdek hier of en hoe uw werknemer die dagen kan aanvullen.