Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen
Ecocheques

Ecochequerekening en "groene" producten en diensten

Het bedrag van de elektronische ecocheques moet door de werkgevers op een specifieke rekening op naam van hun werknemers bij een erkende uitgever gestort worden.

Laatst bijgewerkt op 17 januari 2024

Ecochequerekening

De werknemers ontvangen vervolgens een drager of betaalmiddel om over hun ecocheques te kunnen beschikken. Deze kaart is gratis en kan dezelfde kaart zijn als voor de elektronische maaltijdcheques (indien die reeds worden toegekend in de onderneming).

Over welke producten en diensten gaat het?

De binnen de Nationale Arbeidsraad gesloten cao nr. 98 stelt de exhaustieve lijst van ecologische producten en diensten vast die met ecocheques aangekocht kunnen worden.  De overeenkomst verduidelijkt dat het niet mogelijk is om andere producten of diensten aan te kopen dan deze die uitdrukkelijk zijn vastgesteld. Deze lijst werd voor het laatst op 1 maart 2023 aangepast.

De gedetailleerde lijst van producten en diensten vindt u in de bijlage bij cao nr. 98/10 in de downloadsectie van deze pagina.

De sociale partners gaan jaarlijks of de lijst met diensten en producten van ecologische aard moet worden aangevuld. Daarnaast evalueren ze om de twee jaar of die lijst inhoudelijk moet worden bijgewerkt. De volgende evaluatie zal in 2024 plaatsvinden.

Alle artikelen over Ecocheques