Inloggen
Service & Contact e-Shop Securex.be
Inloggen
Voorwaarden van het SWT

Wat zijn de leeftijds- en loopbaanvoorwaarden?

Op welk moment moet men deze vervullen?

Laatst bijgewerkt op 11 mei 2022

Om recht te hebben op het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT) moet de werknemer aan een aantal voorwaarden voldoen waaronder de leeftijds- en loopbaanvoorwaarden voorzien in de toepasselijke collectieve arbeidsovereenkomst.

Om een overzicht te krijgen van welke SWT-mogelijkheden een werknemer heeft, raadpleeg de downloadsectie van deze pagina. U kan ook steeds uw Securex Legal Advisor contacteren. 

Opmerking: de verstrenging van de leeftijd- en loopbaanvoorwaarden kan tot gevolg hebben dat een werknemer die op een bepaald moment aan de voorwaarden voldoet, niet meer aan de voorwaarden voldoet op het moment dat zijn arbeidsovereenkomst beëindigd wordt en op het einde van de geldigheidsperiode van de cao, omdat de voorwaarden in de tussentijd verstrengd zijn.

Om aan dit probleem tegemoet te komen werd het mechanisme van het vastklikken van de rechten of het kliksysteem ingevoerd. Dit is echter enkel van toepassing voor bepaalde types van SWT en onder specifieke voorwaarden. Voor meer informatie over dit mechanisme neemt u best contact op met uw Securex Legal Advisor.

Alle artikelen over Voorwaarden van het SWT