Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen
Algemeen stelsel

Het algemeen outplacementstelsel

Het algemeen outplacementstelsel werd ingevoerd door de wet van 26 december 2013 op het eenheidsstatuut. De bedoeling is om werknemers sneller opnieuw aan de slag te laten gaan.

Laatst bijgewerkt op 19 januari 2024

Het is van toepassing op alle werknemers waarvan de opzegtermijn minstens 30 weken bedraagt, en dit ongeacht de leeftijd van de werknemer. 

Dit algemene outplacementstelsel heeft voorrang op het bijzondere outplacementstelsel voor werknemers van 45 jaar en ouder, dat naast dit algemene stelsel blijft bestaan, maar dus enkel van toepassing zal zijn indien de opzegtermijn van de 45-plusser minder dan 30 weken bedraagt.

Om de zaken overzichtelijk weer te geven, hebben we ervoor geopteerd om de informatiefiche over outplacement op te splitsen. In dit eerste deel bespreken we de regels die eigen zijn aan het algemene stelsel.

Wenst u meer informatie over de specifieke outplacementregeling voor werknemers van 45 jaar of ouder, dan kan u de fiche “Outplacement – 2. Specifiek stelsel voor werknemers van 45 jaar en ouder” raadplegen.

Alle artikelen over Algemeen stelsel