Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Wat brengt de maand juni 2024 op HR-vlak?

Op 9 juni trekken we allemaal naar de stembus, verhoogt de werkgeverstussenkomst in het openbaar vervoer, zijn er flitscontroles in de horeca en wordt de definitieve versie van de Federal Learning account verwacht.

30 mei 2024

Flitscontroles in de horeca

In de maand juni houden de inspectiediensten flitscontroles in de horecasector (PC 302). De flitscontrole is een aangekondigde controle op de sociale wetgeving en de arbeidsreglementering. Ga dus zeker na of je horecazaak voldoet aan alle loon- en arbeidsvoorwaarden.
Lees meer: "flitscontroles in de horeca in juni 2024'

Werken op de dag van de verkiezingen

Op zondag 9 juni trekken we naar de stembus. Maar wat als je werknemers moeten werken op die dag? Wat zijn de wettelijke bepalingen en moet je dan ook loon betalen?
Lees meer: 'werken op verkiezingszondag'

De werkgeverstussenkomst in het openbaar vervoer verhoogt

Op 8 april 2024 werd er in de nationale arbeidsraad een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst gesloten over de minimale financiële tussenkomst van de werkgever in de prijs van het gemeenschappelijk openbaar vervoer van de werknemers (cao nr. 19/11). Deze verhoging van de gaat in op 1 juni 2024.
Op deze manier worden je werknemers die kiezen voor een milieuvriendelijke woon-werkverplaatsing beter gecompenseerd.

Lees meer: een hogere vergoeding woon-werkverkeer (trein) vanaf 1 juni'

Op 1 juni wordt de meer volledige versie van de FLA gelanceerd

De FLA is een nieuwe onlinetool waarin werkgevers opleidingsrechten en opleidingen voor hun werknemers registreren. Werkgevers hebben tot 1 december 2024 de tijd om de registraties uit te voeren.

Lees meer: 'de federal learning account (FLA) gaat van start.'

Vervoerskosten
Flitscontroles