Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Wat beweegt er in juni?

Terwijl de studenten massaal aan het blokken zijn, vertrekken de eerste vakantiegangers richting het zuiden. Maar wat beweegt er op sociaaljuridisch vlak?

31 mei 2022

De vereenvoudigde procedure voor tijdelijke werkloosheid overmacht loopt af op 30 juni 2022

Tot 30 juni 2022 kunnen werkgevers gebruik maken van de vereenvoudigde procedure voor tijdelijke werkloosheid, zowel naar aanleiding van het coronavirus als door de oorlog in Oekraïne.

Heb je na deze periode nog steeds nood aan tijdelijke werkloosheid? Dan val je terug op de economische werkloosheid. We komen hier nog uitgebreid op terug.

Maandag 6 juni is een wettelijke feestdag

Pinksteren, in de volksmond ook wel Sinksen genoemd, valt dit jaar op 6 juni.

Op die dag zijn ook de banken gesloten en zijn er geen elektronische betalingen van de lonen mogelijk. Gelieve hiermee rekening te houden bij het doorsturen van de prestaties.

Kan de opzegtermijn aanvangen op Pinkstermaandag?

Een opzegtermijn kan zonder problemen aanvangen op een feestdag. Je hoeft dus geen week langer te wachten om de opzegbrief te versturen.

Opgelet : om de opzeg te laten beginnen op maandag 6 juni, moet u de aangetekende brief ten laatste op woensdag 1 juni versturen.

Denk aan de studentenovereenkomsten

Binnenkort gaat jouw vast personeel op vakantie en heb je waarschijnlijk nood aan studenten.Naast een verplichte schriftelijke arbeidsovereenkomst zijn er nog enkele formaliteiten om op te letten.

Lees meer op Lex4You:

Maak de vakantieplanning op

Om te vermijden dat de continuïteit van je onderneming in het gedrang komt, maak je best een vakantieplanning op.

Vergeet ook niet dat elke werknemer recht heeft op een aaneengesloten periode van 2 weken vakantie. De zomervakantie is hiervoor ideaal.

Lees de spelregels en onze tips: De vakantieplanning: it takes two to tango

Denk aan het griepvaccin

Een griep is niet zomaar een verkoudheid. Het kan jouw werknemers zwaar ziek maken. Om dat te voorkomen, kan je hen een griepvaccin aanbieden.

Spreek er zeker over met uw arbeidsgeneesheer en doe tijdig een bestelling.

Studenten
Welzijn op het werk
Jaarlijkse vakantie
Feestdagen
Tijdelijke werkloosheid
Arbeidsovereenkomst
Ontslag