Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Aanvullend pensioen voor werknemers

Het wettelijke pensioen is onvoldoende om gepensioneerden de levensstandaard te geven die ze tijdens hun beroepsleven hadden. Daarom wordt sterk aanbevolen dat ze deze eerste pensioenpijler aanvullen. Werknemers kunnen dit individueel doen (derde pensioenpijler), maar dit aanvullend pensioen kan ook worden opgebouwd in het kader van hun arbeidsovereenkomst (tweede pensioenpijler). Hier vindt u de informatie die voor u van belang is als werkgever.

Afhankelijk van uw paritair comité zijn afwijkingen mogelijk. Bekijk deze sectorale afwijkingen via Paritaire Comités.

Wat is een aanvullend pensioen?

Welke soorten aanvullende pensioenen bestaan er? Waaruit bestaat een aanvullend pensioen? Welke types aanvullende pensioentoezeggingen bestaan er? U leest het hier.

Wie komt in aanmerking voor een aanvullend pensioen?

Welke werknemers genieten van een sectoraal aanvullend pensioen? Hebben uitzendkrachten recht op een aanvullend pensioen? U leest het hier.

De organisatie van het aanvullend pensioen

Hoe kan de werkgever een ondernemingsplan invoeren? Kan de werkgever weigeren bij te dragen aan een sectorpensioen? Moeten alle werknemers deel uitmaken van een ondernemingsplan? Het antwoord op deze – en nog een reeks andere vragen – vindt u hier.

Enkele inlichtingen voor de werknemer

Hoe weet de werknemer welk kapitaal opgebouwd werd? Is er een gewaarborgd minimumrendement? Wanneer kan de werknemer het aanvullend pensioen opvragen? U leest het hier.

De sociale en fiscale behandeling van het aanvullend pensioen

Hoe worden de gestorte bijdragen behandeld op sociaal en fiscaal vlak? Hoe wordt de uiteindelijke uitkering behandeld op sociaal en fiscaal vlak? U leest het hier.

Einde van de tewerkstelling

Wat gebeurt er als de werknemer de onderneming verlaat? Wat gebeurt er als de werknemer met SWT (brugpensioen) vertrekt? U leest het hier.